Loading...

Verbouwing villa

Utrecht


De oorspronkelijke jaren ’60 woning die hier stond is compleet gerenoveerd tot een prachtige moderne villa. In eerste instantie werd er gedacht om een compleet nieuwe woning te gaan bouwen. Na een aantal ontwerpsessie kwam architect Geraldine Dijk van Architect2Go erachter dat de hoofdvorm van de woning grotendeels gelijk kon blijven. Op dat moment werd er besloten om een grootschalige verbouwing te beginnen.

Het ontwerp

Eén van de uitgangspunten van het ontwerp is ruimtelijkheid. De oorspronkelijke woning was opgedeeld in veel kleine ruimten en daardoor werd de woning erg gesloten en hokkerig. Daar is nu niets meer van te zien in het moderne en lichte familiehuis omdat alle ruimten ruimtelijk met elkaar zijn verbonden. Zo is er voor alles en iedereen een plek zonder afgezonderd te zijn.

Duurzaamheid is ook meegenomen in het ontwerp van Architect2Go door te streven naar een energieneutraal huis. De moderne villa is voorzien van een combi ketel met zonnecollectoren. Daarbij ligt het dak vol met 52 zonnepanelen zodat de woning zichzelf kan voorzien van energie. Ook is er rekening gehouden met het gebruik van de juiste materialen.

Ultraslank design

Door toepassing van de producten uit onze MethermoXL lijn wordt er in de gehele woning maximale transparantie gecreëerd. Dit heeft alles te maken met het ultraslanke design en de minimalistische details van de producten. De kozijnen worden zo minimalistisch mogelijk gehouden, zodat er een groot glasoppervlak overblijft.

De grote glasoppervlakten in combinatie met het ruim opgezette ontwerp zorgen voor een zeer open ogende woning. Optimale lichtinval ontbreekt dan ook zeker niet in de villa.

Ultieme beleving

De binnen- en buitenruimte worden met elkaar verbonden door de maximale transparantie die MethermoXL levert. De pui in de woning versterkt dit nog eens doordat de dorpel mooi is weggewerkt in de vloer . Door de vele zichtlijnen in het ontwerp, orthogaal, maar vooral diagonaal, is gezorgd voor een optimaal contact. Hierdoor worden de ruimten extra met elkaar verbonden en vormt alles bij elkaar voor één samenhangend geheel.

Projectinformatie

Architecten bureau
Architect2Go
Bouwbedrijf
J. Morren Bouw
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!