Loading...

The Harbour Club

Amsterdam


Aan de Entrepothaven in Amsterdam heeft LEVS Architecten in opdracht van Amvest een gedeelte van het ontwikkelgebied Cruquius ontworpen. Harbour Club is één van de projecten die ontworpen is door LEVS. De Entrepothaven staat in het teken van stijlvolle nieuwbouw en industriële industrie waar wonen, werken, cultuur en water bij elkaar komen.

Het ontwerp

The Harbour Club is een restaurant van 2200 m2 in een voormalige wijnterminal met een groot terras aan het water. De silo’s bovenop het gebouw staan voor de industriële historie van het Cruquiuseiland: het laatste onontgonnen schiereiland in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.

De architect kreeg als opdracht om de voormalige loods uit te breiden met nieuwbouw. De oude loods is opgeknapt en oude, onnodige materialen zijn eraf gehaald zodat er een stijlvol nieuw ontwerp tot stand kwam. De loods is aangevuld met een evenementenlocatie. Verder zijn er 86 huurappartementen 3 koopwoningen in het project terug te vinden.

Verticale schuiframen

In het project zijn elektrisch bedienbare verticale schuiframen toegepast. Ze bevinden zich in de silo’s bovenop het gebouw. De ramen met minimalistisch design, zorgen voor grote transparantie en maximale lichtinval. Daarbij zorgen ze ook nog eens voor een ultiem uitzicht! De MethermoXL verticale schuiframen zijn extreem wind- en waterdicht. Daarbij vormt het onderste paneel een transparante doorvalveilige balustrade bij een open stand.

Duurzaamheid

Tijdens het bouwen van het project is er gebruik gemaakt van duurzame materialen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. In het gehele ontwikkelgebied staat duurzaamheid centraal. Zo wordt er goed geïsoleerd, zijn er zonnepanelen ingezet om energie op te wekken en beschikken verschillende gebouwen over groene daken om de biodiversiteit te bevorderen.

Verschillende onderdelen zoals de silo’s en de woningen zijn terug meegenomen in het ontwerp. Hierdoor wordt er aandacht geschonken aan de historie van het gebied en worden materialen hergebruikt.

Projectinformatie

Locatie
Amsterdam
Architecten bureau
LEVS Architecten
Bouwbedrijf
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!