Loading...

De Republiek

Overveen


De Republiek is de perfecte plek om te ontspannen na een lange strandwandeling, of te genieten van een heerlijke dag zon. Het strandpaviljoen in Overveen is bijzonder ingericht, en de hele dag geopend voor ontbijt, lunch en diner. In het interieur en menu staan natuurlijke elementen centraal.

Het ontwerp

De Republiek kenmerkt zich door het schuin aflopende dak en haar ligging tussen de duinen. Het gebouw is zo ontworpen dat er zowel in de zomer als in de winter geleefd kan worden. Omdat er vaak een zuidwesten wind staat aan zee is het ontwerp hierop aangepast. Zo is het terras perfect ingericht zodat iedereen uit de wind zit. Daarbij is het gebouw zo geplaatst dat er optimaal kan worden genoten in de zon, terwijl er wordt uitgekeken op de zee.

Een stalen spant midden in het gebouw dient als ruggengraat van het gebouw. Het gebouw is hoog en er wordt optimaal gebruik gemaakt van die ruimte. De ruimte wordt namelijk maximaal opgevuld met grote glasoppervlakten. Hierdoor wordt het uitzicht op zee verbeterd. Ook zorgen de grote glasoppervlakten voor transparantie en een luxe uitstraling.

Maximale transparantie

De Republiek is voorzien van grote verticaal schuivende ramen uit onze MethermoXL lijn. Door op de gehele lengte en breedte gebruik te maken, krijgt het gebouw een open look. Het minimalistische design van de verticale schuiframen zorgt voor maximale transparantie, zodat het zeezicht zo min mogelijk wordt verstoord.

De verticaal schuivende ramen zijn volledig elektrisch te bedienen. In dit geval kunnen de onderste panelen naar boven geschoven worden. Wanneer al deze ramen worden geopend, wordt de binnenruimte verbonden met de buitenruimte. Hierdoor worden terras en binnenruimte één. Het strand en de zee worden hiermee echt naar binnen gehaald, wat zorgt voor een geweldige beleving.

 

Projectinformatie

Architecten bureau
Heiko Hulsker Architecten
Bouwbedrijf
Aannemersbedrijf Van der Worp
Fotografie
Anne Claus Interiors
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!