Loading...

Bosvilla aanbouw

Apeldoorn


Een bosvilla in Apeldoorn is compleet getransformeerd. Het oorspronkelijke ontwerp is onder de loep genomen en er is een nieuwe getransformeerde villa ontwikkeld door middel van het toepassen van onder andere natuursteen. Het voorgaande ontwerp had kleine ramen, waardoor de verbinding tussen binnen en buiten wegviel.

Eén geheel

De oorspronkelijke woning bestond uit verschillende onderdelen: de woning, een aanbouw, een veranda, een tuin en een schuur. Hier is nu één geheel van gemaakt. Alle ruimten staan met elkaar in verbinding, terwijl ze toch hun eigen karakter behouden. Er staat nu één woning met een aanbouw. 

De focus in het ontwerp wordt gelegd op contact en openheid. De gevel van de karakteristieke bosvilla is daarom gebouwd met onder andere natuursteen. Het contact met de woning en de omgeving wordt hierdoor versterkt. In de gevel zijn grote openingen gemaakt die gevuld zijn met slanke aluminium kozijnen.

De ultieme binnen- buitenbeleving

De voorgaande woning stond compleet los van de omgeving. De kleine ramen zorgden voor weinig verbinding met de buitenruimte. Om deze reden is ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van onze MethermoXL producten. Onze MethermoXL lijn biedt ultraslanke raamsystemen met aluminium kozijnen. De grote glasoppervlakten zijn hiervoor kenmerkend.

De aanbouw beschikt over een schuifpui. Deze pui is volledig te openen, waardoor er een open hoek gecreëerd wordt. Daarbij zorgt de grote opening voor een verbinding met de buitenruimte. Zo worden binnen en buiten één. Om deze verbinding te versterken, is de dorpel van de pui mooi weggewerkt en gelijkgemaakt met de vloer.

Projectinformatie

Locatie
Apeldoorn
Opdrachtgever
Particulier
Architecten bureau
Tijmen Bos
Fotografie
Chiela van Meerwijk
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!