Loading...

House of Delft

De samensmelting van historie en innovatie


In het hart van Delft komt House of Delft tot leven, een hedendaags eerbetoon aan de rijke geschiedenis en innovatieve geest van de stad. Dit architectonische hoogstandje is een moderne interpretatie van historische Delftse huizen, met een knipoog naar de pioniers die de stad hebben gevormd.

Inspiratie uit het Verleden

House of Delft, ontworpen door architect Ir. Frits van Dongen en Patrick Koschuch, is meer dan een gebouw; het is een eerbetoon aan de pioniersgeest van Delft. Gelegen aan de kop van de Spoorzone, dient het als verbindend element tussen de historische binnenstad en de moderne technologische hoogstandjes van de TU Delft. Het ontwerp weerspiegelt een visie waarin het verleden, heden en de toekomst samenkomen. Geïnspireerd door de Middeleeuwse binnenstad, heeft het gebouw een eigentijdse uitstraling met abstraheringen van historische gevels. Vanuit het concept van een 'optische illusie' is House of Delft ontstaan, waarbij de gevels zowel intrigeren als uitnodigen. Dit tijdloze monument belichaamt de innovatieve geest van Delft, verpakt in een architectonisch meesterwerk.

Innovatieve Gevels met Metaglas

De gevels van House of Delft zijn een staaltje vakmanschap, met speciaal ontworpen glasconstructies van Metaglas. De verticale schuiframen bieden niet alleen een naadloze overgang tussen binnen en buiten, maar fungeren ook als esthetische balustrades. Door de grootte glasoppervlaktes komt er een overvloed aan daglicht in de appartementen binnen.

De horizontale puien, zowel handmatig als elektrisch bedienbaar, voegen een extra dimensie van comfort toe aan het gebouw. Metaglas, als partner in dit project, belichaamt de moderne visie van House of Delft met zijn hoogwaardige en op maat gemaakte gevelelementen.

Toekomstgericht Ontwerp

House of Delft is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een dynamische ontmoetingsplaats voor innovatie, kunst, en wonen. Het ontwerp weerspiegelt de tijdloze verbondenheid van Delft met zijn pioniersgeest en biedt een vooruitstrevende visie op de toekomst.

Projectinformatie

Locatie
Delft
Opdrachtgever
Chris Oomen
Architecten bureau
KOSCHUCH Architects
Ontwerp
Patrick Koschuch
Bouwbedrijf
Ter Steege- Dura Vermeer Bouw Zuid-West
Jaar van realisatie
2022-2023
Fotografie
Egbert de Boer fotografie
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!