Loading...

Woonhuis Boekel

Het huis met vier daken


Interview Peter Verschuren - Denkkamer

Omringd door de natuur staat een prachtig nieuwgebouwd woonhuis. Bij het bouwen is veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woning. De prachtige combinatie van donkere stenen met de grote glasoppervlakten zorgen voor een unieke uitstraling.

HET ONTWERP

Op een voormalig terrein van een autobedrijf in het buitengebied van het Noord-Brabantse dorp Boekel is deze woning met vier daken gerealiseerd. De woning, enerzijds omsloten door een kleinschalig bos en anderzijds door het weidse landschap van de Brabantse Peel, ligt dicht bij de natuur. Gelegen in een gebied met veel grote agrarische stallen is er in het ontwerp gekozen voor een kleinschalige configuratie van de massa door deze op te bouwen uit een viertal volumes met kap. Door de volumes in een kruisvorm te plaatsen ontstaat er één centrale ruimte met daaraan vier vleugels met kap.

Om het woonhuis in alle rust en eenvoud samen te laten vallen met de groene omgeving is er gekozen voor een monolitische verschijning met abstracte detaillering en krachtig aangezette gevelopeningen met diepe negge.

ULTRASLANK DESIGN

Door het toepassen van producten uit onze ultraslanke MethermoXL lijn wordt er een transparante omgeving gecreërd. Mede door de grote glasoppervlakten en het unieke Nederlandse design van de producten worden de kozijnen zo minimalistisch mogelijk gehouden, waardoor het glasoppervlak wordt gemaximaliseerd. Waar mogelijk worden de profielen zelfs weggelaten.

GROTE GLASOPPERVLAKTEN

De grote glasoppervlakten geven de woning meer ruimtelijkheid. De daglichttoetreding is hierdoor optimaal. De maximale transparantie zorgt voor een prachtig zicht richting natuur en omliggende landschap..  Daarbij zorgen de grote glasoppervlakten voor een directe relatie met de tuin, wordt er nog meer ruimtelijkheid gecreëerd en wordt alles één geheel. Dit effect wordt versterkt wanneer de schuifpui volledig  wordt geopend.

Projectinformatie

Architecten bureau
Denkkamer Architectuur
Bouwbedrijf
Bouwbedrijf Trienekens BV
Fotografie
BASEPHOTOGRAPHY | Bas Gijselhart
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!