Loading...

Moderne woning, Brandwijk

Van oude koeienschuur naar moderne woning


Interview Stefan de Vos - VLOT architecten

In het polderlandschap van Brandwijk op de plaats van een oude koeienschuur staat deze prachtige en moderne woning. Ontworpen door Vlot Architecten. De locatie van de woning gelegen in de natuur met ruimte en vergezichten brengt een oase van rust.

het ontwerp

Bijzonder aan het ontwerp is dat de oude mestput van de voormalige koeienschuur is opgehoogd en zo de kelderbak en fundering van de woning vormt. Daarnaast zijn er houten funderingspalen bijgeslagen en is de woning volledig prefab-houtskelletbouw. De woning is samengesteld uit twee volumes in L-vormige oriëntatie,  waarbij een beschutte buitenruimte is ontstaan.

Openheid

De kozijnen zijn uitgelijnd op de hele breedtematen van de felsbanen en in iedere felsbaan passen weer vier planken. Zo wordt het complete plaatje tot één geheel gemaakt. De toepassing van MethermoXL kozijnen met grote glasoppervlakten en minimalistisch profielgebruik zorgen voor een fraai vergezicht met maximale transparantie.

Verbondenheid

Door de ultraslanke MethermoXL kozijnen wordt de buitenwereld met binnen verbonden. Hierdoor ontstaat er naast een prachtig uitzicht meer ruimtelijkheid in de woning en wordt optimale daglichttoetreding mogelijk. Dit effect wordt versterkt bij het openen van de pui.  De kozijnen dragen bij aan het verhogen van het wooncomfort en bieden de bewoners de mogelijkheid om optimaal te genieten van het uitzicht.

Projectinformatie

Locatie
Brandwijk
Opdrachtgever
LRC Aannemersbedrijf
Architecten bureau
VLOT architecten
Ontwerp
Stefan de Vos
Bouwbedrijf
LRC Aannemersbedrijf B.V.
Jaar van realisatie
2022
Fotografie
Stefan de Vos
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!