Loading...

Jonas´ het unieke wooncomplex

Aan de haven van het Amsterdamse IJburg


Aan de haven van het Amsterdamse IJburg staat het unieke wooncomplex Jonas’. Een stoer gebouw met warm hart. Jonas’ is een vernieuwd woonconcept met een zeer spectaculair ruimtelijk interieur dat het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat krijgt. Jonas’ wordt het warme uitnodigende hart voor de buurt in IJburg.

Sociale aspecten

Jonas’ is geen standaard wooncomplex, de nadruk van het gebouw wordt voornamelijk gelegd op de collectieve voorzieningen waaronder: een collectieve huiskamer welke ook toegankelijk is voor de buurt, een collectieve (thuis)werkruimte, een yogaruimte, een gemeenschappelijke daktuin en vele andere faciliteiten zorgen voor een opeenvolging van unieke belevingen in en om het gebouw. Al deze extra voorzieningen bieden de ingrediënten om een (h)echte community te creëren, waarbij de commerciële functies in de plint zorgen voor nog wat extra dynamiek.

Collectieve huiskamer

De collectieve huiskamer, welke ook toegankelijk is voor de buurt is voorzien van vier grote MethermoXL verticale schuiframen welke naar boven schuiven. Hiermee wordt een naadloze overgang tussen de huiskamer en het plein gerealiseerd. Wat vooral in de zomer de mogelijkheid biedt om van de zon te genieten

Verticale schuiframen

In  Jonas’ spelen de MethermoXL Verticale Schuiframen een bijzondere rol. Door het toepassen van de verdiepingshoge schuiframen met minimalistisch design, zorgen voor een optimaal uitzicht op de omgeving; op de haven van IJburg en het Achterliggende IJ-meer aan de oostzijde, op het plein aan de zuidzijde en op de brede gracht en de rest van IJburg aan de westzijde. De studio’s in Jonas’ hebben geen buitenruimte, maar door de verticale schuiframen welke naar beneden schuiven wordt de bewoner in staat gesteld om op een zonnige dag zijn eigen ‘loggia’ te creëren.

Projectinformatie

Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Jonas Amsterdam
Architecten bureau
Orange Architects
Ontwerp
Patrick Meijers
Bouwbedrijf
Sprangers Bouw BV
Jaar van realisatie
2022
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!