Loading...

Villa K3

Een monumentale jaren 30 villa met eigentijdse uitbreiding


Interview Tom Kneepkens Architect

Een ontwerp met minimale overgangen, open en geborgen, maar vooral naadloze verbindingen.

Minimale overgang

Bij het ontwerp is gekeken om de overgang van oud naar nieuw zo minimaal mogelijk uit te voeren. De nieuwe woonkeuken is gepositioneerd op de zon en kijkt terug naar het monumentale woonhuis. Grote glasoppervlakten in combinatie met minimalistisch profielgebruik dragen bij aan een zo transparant mogelijk gevelbeeld, met optimaal doorzicht.

Open en geborgen

De woning is voorzien van een lange verbindingsgang welke vanuit de voorgevel van het monumentaal woonhuis doorloopt naar de achterzijde van het perceel. Deze verbindingsgang doorkruist het bestaande pand en maakt een fraaie connectie met de nieuwe woonkeuken. De woonkeuken zorgt voor openheid en geborgenheid. Dit geheel creëert een schitterende binnen oase, met veel daglicht en een prachtig uitzicht.

Naadloze verbinding

In dit project zijn meerdere MethermoXL producten, waaronder schuifpuien toegepast. Metaglas haar producten zorgen voor een subtiele en open overgang tussen de binnen- en buitenomgeving, met maximale daglichttoetreding. Door de toepassing van grote glasoppervlakten wordt maximale transparantie en uniek zicht gerealiseerd.  De kozijnen van de puien zijn ingebouwd in de vloer, muren en het plafond, waardoor een naadloze verbinding ontstaat, dit effect wordt versterkt bij het openen van de puien.

Projectinformatie

Architecten bureau
Tom Kneepkens Architect en François Hannes
Jaar van realisatie
2022
Fotografie
Peter Baas
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!