Loading...

The Muse

Rotterdam


Rotterdam is met de komst van de The Muse, naar ontwerp van Barcode Architects, een iconisch hoogbouwproject rijker. The Muse legt de nadruk op stedelijke woonkwaliteit, met veel ruimte voor sociale interactie, vitaliteit op het maaiveld en functies die het wooncomfort van de bewoners optimaal ondersteunen. De verticale zijgevels van The Muse zijn voorzien van de MethermoXL verticale schuiframen van Metaglas om ook daar optimaal wooncomfort te kunnen garanderen.

De nieuwe markante woontoren is een lust voor het oog. Het sculpturale silhouet in combinatie met de donkere gevels, die een band vormen rondom de toren, en de helderwitte balkons aan de noord- en zuidkant maakt The Muse een ware verrijking voor de skyline van Rotterdam. De meer gesloten antracieten gevels, met de kleinere openingen, zorgen voor het benodigde daglicht in de appartementen en bieden voldoende privacy tegenover de nabijgelegen torens. Om de kleine openingen optimaal te benutten en het daglicht te maximaliseren heeft Barcode Architects gekozen voor de slank geprofileerde MethermoXL verticale schuiframen van Metaglas. Het innovatieve, elektrisch bediende aluminium raamsysteem vormt in en open stand een balustrade en biedt in gesloten stand buitengewoon uitzicht met maximale daglichttoetreding. Alle verticale schuiframen en kozijnen zijn voorzien van een ‘sea side’ matzwarte coating en zonwerend glas waarbij een zwart glaskader is toegepast. Dit zorgt ervoor dat de ramen perfect opgaan in de donkere gevel maar toch functioneel en transparant zijn voor de nieuwe bewoners.

Verbinding tussen twee torens

De transparantie van de appartementen is doorgetrokken in de uitnodigende plint die een verbinding creëert met de straat Wijnhaven en aangrenzende kade. In de plint bevinden zich een karakteristieke centrale lobby en grote commerciële ruimtes, die de connectie tussen het volume en de stedelijke omgeving ondersteunen. Tussen de vijfde en achtste verdiepingen maakt het gebouw een knik, waardoor het ruimte creëert voor de woontoren CasaNova, die vanaf 2022 de ensemble compleet zal maken. De torens worden verbonden door een grote, groene daktuin op de vijfde verdieping. Er is expliciet gekozen om de daktuin niet op de daken te positioneren van de torens, maar op een lager niveau, zodat er een interessant dialoog ontstaat tussen tuin en de stedelijke omgeving op het maaiveld. Rondom de vijfde laag zijn er ook diverse gemeenschappelijke functies voor de bewoners gesitueerd, zoals een sportfaciliteit, werkruimte en een comfortabele keuken die aan het dakterras grenst. In het ontwerp is duidelijk het belangrijke speerpunt van dit project zichtbaar: comfortabel wonen in de binnenstad.

Uniek en innovatief

MethermoXL verticale schuiframen, zoals toegepast in The Muse, zijn een unieke oplossing voor gevels van zowel nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten. Het innovatieve aluminium raamsysteem is een verdiepingshoog raam en biedt in gesloten stand een buitengewoon uitzicht vanwege de minimale profielen en unieke schuifrichting. Door middel van een elektrische aandrijving kan het raam met een bedieningsknop of mobiele applicatie worden bediend en vormt het in open stand een transparante balustrade.

Een nieuwe functie voor het verticale schuifraam is de schoonmaakstand. Het onderste paneel kan in gesloten stand, door middel van een sleutel, naar binnen worden gekanteld. Er ontstaat een opening waardoor de bewoner eenvoudig en veilig het raam van binnenuit kan reinigen. Dure glasbewassingsystemen behoren hiermee tot het verleden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Projectinformatie

Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
VOF WH69 & Wilma Wonen
Architecten bureau
Barcode Architects
Bouwbedrijf
Smit's Bouwbedrijf
Jaar van realisatie
2020
Fotografie
Christian van der Kooy
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!