Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

VERTICAAL SCHUIFRAAM MET SCHOONMAAKFUNCTIE NOG VERDER VERBETERD


29 juni 2023

Onlangs heeft de keuringsinstantie SKG-IKOB het MethermoXL verticale schuifraam met schoonmaakstand succesvol door-getest met nog betere resultaten!

Unieke schoonmaakstand

Het unieke aan dit verticale schuifraam is de toegepaste schoonmaakstand. Deze schoonmaakstand is speciaal ontwikkeld om van binnenuit de ramen te reinigen zonder installatie van een (duur) glasbewassingssysteem. Door middel van een kantelfunctie kan het onderste paneel eenvoudig naar binnen worden gekanteld, waardoor een opening ontstaat. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om met speciale attributen de ramen op een veilige manier te reinigen.

Initial Type Test (ITT)

Voor de ITT testen is het verticale schuifraam, met maar liefst een afmeting van 2.800 x 2.350 mm, getest op drie verschillende belangrijke onderdelen.

Het eerste onderdeel is luchtdoorlatendheid. Op dit onderdeel scoort het verticale schuifraam luchtdichtheidsklasse 4, dit is ook meteen de hoogst haalbare klasse!

Het tweede onderdeel is waterdichtheid. Het verticale schuifraam van Metaglas heeft klasse 9A gehaald (600 Pa, dat is gelijk aan windkracht 11). Hiermee is ons verticale schuifraam zelfs onder extreme weersomstandigheden waterdicht.

Als laatste weerstand tegen windbelasting, hierbij wordt getest of het raam na extreem zware windbelasting nog functioneert. Ons verticale schuifraam heeft voor deze test klasse C4 behaald. Voor de test is er 2.400 Pa op het raam gezet, dit staat gelijk aan een windsnelheid van bijna 400 km/u.

Naast de ITT testen is het verticale schuifraam ook getest op geluidsisolatie, waarbij Rw – 45 dB werd behaald, wat aangeeft dat de ramen een enorme bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid van buitenaf. Dit is vrij uniek voor een verticaal schuifraam.

Mogelijkheden

MethermoXL verticale schuiframen maken gevels niet alleen transparanter, maar ook functioneler. Met een verticaal schuifraam kan een ruimte eenvoudig worden getransformeerd tot een balkon. In gesloten stand is het gevelbeeld uitgerust met minimalistisch profielgebruik en maximale glasoppervlakten, waardoor de daglichttoetreding optimaal is. Het raam kan met één druk op de knop worden bediend en doordat het raam traploos in iedere gewenste positie kan worden geopend, is het ook nog flexibel in gebruik!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project of wilt u graag het testrapport opvragen? Neem dan contact met ons op via 0344 – 750 400, wij staan u graag te woord.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!