Projectfoto's

Verbouwing station Eindhoven in volle gang

ARCADIS, architect Luc Veeger

In Eindhoven is gestart met de verbouwing van het station. ProRail bouwt samen met aannemer Heijmans aan een nieuwe ruime reizigerspassage die aan weerszijde winkels krijgt. Metaglas heeft opdracht gekregen voor het leveren van verschillende facetten de verbouwing van het station.

De aanleg van de nieuwe passage is nodig door het groeiende aantal reizigers. Nu passeren er dagelijks 90.000 reizigers door het station. In 2020 zijn dat er naar verwachting 115.000. De nieuwe passage zorgt voor een comfortabele ruime doorgang. De faciliteiten worden uitgebreid en het aantal winkels neemt toe.

Voor de winkels levert Metaglas haar Methermo® schuifpuien in zeer grote formaten van maar liefst 3200 mm x 4000 mm. In de nieuwe situatie komt ook bij ieder perron een personenlift die door Metaglas wordt voorzien van Custom Made glasconstructies. ProRail koos voor Metaglas door de goede ervaring en samenwerking tijdens de verbouwing van de Openbaar Vervoer Terminal Utrecht. Daarnaast kan Metaglas ideeën realiseren en maatwerk-oplossingen engineering op basis van specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever.

In het voorjaar van 2015 start voor Metaglas de bouw op station Eindhoven met een doorlooptijd van circa een jaar. Rond de feestdagen in 2015 worden de nieuwe winkels geopend. In 2016 is het station helemaal klaar voor de nieuwe reizigersstromen. Prorail verbouwt station Eindhoven samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS Stations, Provincie Noord-Brabant en gemeente Eindhoven.

Station Eindhoven is een rijksmonument, gebouwd tijdens de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog. De oorspronkelijke uitstraling van het station wordt zo veel mogelijk behouden.

Bekijk hier de animatiefilm over hoe de nieuwe station in Eindhoven eruit komt te zien.

OV-Terminal, Eindhoven

Locatie Eindhoven
Ontwerp ARCADIS, architect Luc Veeger
Opdrachtgever Prorail
Bouwbedrijf Heijmans Civiel BV
Jaar van realisatie 2014
Metaglas producten Balustrades voor trappen / vides
Methermo®Original schuifpuien / schuiframen
Custom Made Glasconstructies


Geen downloads beschikbaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Bouw OV-Terminal Breda gestart In Breda is gestart met de bouw van een nieuwe Openbaar Vervoer...
Metaglas levert glasconstructies nieuwe OV-Terminal Utrecht Metaglas heeft een groot deel van de glasconstructies in de...
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest