Loading...

Stijlvolle metamorfose

jaren '20 woning


In Rotterdam West staat een karakteristieke vooroorlogse benedenwoning. Architecten aan huis kreeg opdracht om de historische woning te transformeren naar een moderne woonomgeving.

De sterk verouderde woning, gebouwd in de jaren ‘20, is volledig gemoderniseerd en geïsoleerd met behoud van de originele details. De combinatie van het authentieke houtwerk, glas- in- lood, ornamenten plafonds in combinatie met de moderne aluminium profielen en veel glas geven de woning een eigentijdse uitstraling met sfeer van toen. 

Om een woonkeuken te creëren is de wand tussen de achterkamer en oude keuken doorgebroken. Op de begane grond is de ensuite verwijderd en heeft het plaatsgemaakt voor een maatwerk keuken. De originele glas-in-lood schuifdeuren zijn hergebruikt tussen hal en woonkamer. De oorspronkelijke oude pui aan de achterzijde heeft plaats gemaakt voor Methermo®XL inbraakwerend naar buiten draaiende raam met een geïsoleerd aluminium kozijn. Door de draaiende ramen, deuren en vaste ramen modulair met elkaar te combineren, is er een mooi harmonisch geheel ontstaan. De slanke aluminiumroeden van het systeem geven de woning een ‘steellook’ dat past bij de authentieke onderdelen van de vooroorlogse woning. 

Wooncomfort 

In het ontwerp is aandacht besteed voor duurzaam wonen. De ramen zijn voorzien van HR++ isolatieglas. Het hoogrendementsglas heeft een sterke isolerende werking en levert op deze manier energiebesparing en minder CO2 uitstoot op. Het HR++ glas is voorzien van een flinterdunne metaalcoating op een van de ruiten die aan de binnenkant is aangebracht. Deze coating laat zonnewarmte door naar binnen, maar kaatst de warmtestraling die van binnen komt terug. Dit bespaart energie en zorgt voor een beter wooncomfort.


Ontwerp: Architecten aan huis

Projectinformatie

Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
Particulier
Architecten bureau
Architecten aan huis
Ontwerp
Liesbeth van Meerkerk
Bouwbedrijf
Gert Bouterse timmer- en onderhoudsbedrijf
Jaar van realisatie
2018
Fotografie
Emiel Lops Fotografie 
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!