Emiel Lops Fotografie
Emiel Lops Fotografie
Emiel Lops Fotografie
Emiel Lops Fotografie
Emiel Lops Fotografie
Emiel Lops Fotografie
Emiel Lops Fotografie
Emiel Lops Fotografie
Projectfoto's

Stijlvolle metamorfose jaren '20 woning

In Rotterdam West staat een karakteristieke vooroorlogse benedenwoning. Architecten aan huis kreeg opdracht om de historische woning te transformeren naar een moderne woonomgeving.

De sterk verouderde woning, gebouwd in de jaren ‘20, is volledig gemoderniseerd en geïsoleerd met behoud van de originele details. De combinatie van het authentieke houtwerk, glas- in- lood, ornamenten plafonds in combinatie met de moderne aluminium profielen en veel glas geven de woning een eigentijdse uitstraling met sfeer van toen.

Om een woonkeuken te creëren is de wand tussen de achterkamer en oude keuken doorgebroken. Op de begane grond is de ensuite verwijderd en heeft het plaatsgemaakt voor een maatwerk keuken. De originele glas-in-lood schuifdeuren zijn hergebruikt tussen hal en woonkamer. De oorspronkelijke oude pui aan de achterzijde heeft plaats gemaakt voor Methermo®XL inbraakwerend naar buiten draaiende raam met een geïsoleerd aluminium kozijn. Door de draaiende ramen, deuren en vaste ramen modulair met elkaar te combineren, is er een mooi harmonisch geheel ontstaan. De slanke aluminiumroeden van het systeem geven de woning een ‘steellook’ dat past bij de authentieke onderdelen van de vooroorlogse woning. 

Wooncomfort
In het ontwerp is aandacht besteed voor duurzaam wonen. De ramen zijn voorzien van HR++ isolatieglas. Het hoogrendementsglas heeft een sterke isolerende werking en levert op deze manier energiebesparing en minder CO2 uitstoot op. Het HR++ glas is voorzien van een flinterdunne metaalcoating op een van de ruiten die aan de binnenkant is aangebracht. Deze coating laat zonnewarmte door naar binnen, maar kaatst de warmtestraling die van binnen komt terug. Dit bespaart energie en zorgt voor een beter wooncomfort.

Klik hier voor meer informatie over het project. 


Ontwerp: Architecten aan huis
Foto's: Emiel Lops Fotografie 

Jaren '20 woning, Rotterdam

Locatie Rotterdam
Ontwerp Architecten aan huis
Opdrachtgever Particulier
Bouwbedrijf Gert Bouterse timmer- en onderhoudsbedrijf
Jaar van realisatie 2018
Metaglas producten Methermo®XL
Methermo®XL naar buiten draaiende ramen & gevels


Geen downloads beschikbaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Advies

Meer informatie? Onze adviseurs denken graag met u mee. 
(0344) 750 400
info@metaglas.nl

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest