Loading...
Over ons

sport, cultuur

en onderwijs

We willen een zichtbaar bedrijf zijn in de regio door een wezenlijke bijdrage te leveren aan maatschappelijke doelen en het stimuleren van technisch onderwijs. Daarom zijn wij sponsor van lokale clubs en goede initiatieven die sport, cultuur en onderwijs/groeien centraal hebben staan.

Slider 1
Wielersport in het bijzonder

Metaglas draagt de wielersport al een aantal jaar een warm hart toe. Het wielerteam van Metec-Solarwatt Continental Cyclingteam staat voor succes beleven, groei, innovatie en strijdlust en het doel jonge renners de kans te geven door te groeien naar het allerhoogste niveau. Dit is de ambitie die Metaglas aanspreekt. Het wielerteam dat de focus legt op Nederland, België en Frankrijk is in enkele jaren uitgegroeid van nieuwkomer tot een vaste waarde in het nationale wielrennen. Met haar teamspirit, aanvallende koerswijze en het feit dat het een unieke groep wielrenners is, verbindt Metaglas zich aan een team dat zich jaarlijks verbetert.

Volg het Metec-Solarwatt continental cyclingteam via www.meteccyclingteam.nl.

Werelderfgoed Kinderdijk-MethermoXL-Horizontale schuifpui-Metaglas
UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Negentien molens, dijken, reservoirs, gemalen, administratieve gebouwen en de molenaars kenmerken het gebied van Kinderdijk waarbij techniek, menselijke slimheid en natuur al eeuwenlang nauw samenwerken om het water te beheren. Het ingenieuze systeem van de molens en gemalen fascineert Metaglas als geen ander. Kinderdijk staat bekend om vooruitstrevend te zijn op het gebied van technologische ontwikkelingen inzake waterbeheer. Wat begon als een groot veenmoeras, ingeklemd tussen rivieren en de zee, is nu een indrukwekkend molencomplex waar water al eeuwen onder controle wordt gehouden. Prachtig voorbeeld waar techniek, historie en educatie bij elkaar komt. Metaglas zet zich al jaren in om techniek te promoten onder de jeugd. Door steun te bieden aan het Werelderfgoed blijft niet alleen de geschiedenis bewaard, maar willen wij ook de jeugd inspireren over de sector techniek.

Girlsday 2017 - Metaglas
VHTO Girlsday

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert jaarlijks Girlsday in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. Girlsday is een initiatief voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Metaglas vindt het verspreiden van kennis over technische beroepen onder jongeren zeer belangrijk. Door onder ander deel te nemen aan deze open dag/online evenement probeert Metaglas de keuze voor technische opleidingen te stimuleren. 

 

lokale

initiatieven


Metaglas steunt een flink aantal lokale initiatieven op het gebied van sport, cultuur en onderwijs. Wij zijn onder andere al jaren sponsoren van: Metec-TKH Cycling Team, UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, Muziekfestival Appelpop, Fruitcorso Tiel, Theater Agnietenhof, Tennisclub Groenendaal, Techniek wedstrijd, hockeyclub THCC De Kromhouters en TZC Vahalis Triatlon.

Laat een bericht achter
Kom in contact!