Loading...

Een transparante zithoek

Den Haag


Een vervallen woning in de Haagse vogelwijk was aan renovatie toe. De woning is in zijn geheel opgeknapt en er is gefocust op ruimtelijkheid. Daarbij is er een zitkuil gecreëerd, omgeven door maximale transparantie dat zorgt voor optimaal daglicht.

Optimale beleving

De zitkuil is omgeven door MethermoXL producten. Aan de ene kant is de woning voorzien van een schuifpui die de hele lengte en breedte van deze kant van de woning in beslag neemt. Door het minimalistische design en het slanke profiel wordt de gevel volledig voorzien van glas. Door de schuifpui te openen wordt de binnenruimte één geheel met de buitenruimte. Dit effect wordt nog eens versterkt door het feit dat de dorpel op één niveau ligt met de vloer. Zo wordt de buitenruimte een verlengde van de binnenruimte.

Aan de andere kant van de zitkuil zit een verticaal schuivend raam uit onze MethermoXL lijn. Het verticaal schuivende raam is volledig elektrisch bediend om het gebruiksgemak te bevorderen. Door het raam en de schuifpui open te schuiven, wordt er als het ware een zitkuil met overkapping gerealiseerd. Doordat de zitkuil in de grond is gebouwd, kan er op een ander niveau naar de tuin gekeken worden.

Ruimtelijkheid

Eén van de uitgangspunten van de verbouwing was ruimtelijkheid. Doordat er veel gebruik is gemaakt van grote glasoppervlakten krijgt de woning meer ruimtelijkheid en oogt de woning erg open van binnen maar ook van buiten. Daarbij zorgen de grote glasoppervlakten voor optimaal daglicht in de woning. Omdat er een directe relatie is met de tuin en de straat wordt er nog meer ruimtelijkheid gecreëerd en wordt alles één geheel.

Projectinformatie

Architecten bureau
Bloot Architectuur
Bouwbedrijf
Treep
Fotografie
Fotografie Studio de Nooyer
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!