Loading...
Duurzaamheid

Eerlijk werk en economische groei

Voor Metaglas is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. Bij ons aannamebeleid wordt daarom sterk gekeken naar het enthousiasme en de wil van de sollicitant om zich te ontwikkelen.

De talenten en mogelijkheden van mensen staan centraal i.p.v. zijn of haar beperkingen. Zo komt de keuze niet standaard te liggen op de kandidaat met de beste papieren, maar krijgen mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt zoals langdurig werkelozen, schoolverlaters en herintreders extra kansen. Het bedrijf wordt hierdoor toegankelijker voor verschillende mensen met hun eigen mogelijkheden en talenten. Daarnaast is er veel ruimte voor flexibele werktijden waardoor mensen de mogelijkheid krijgen hun werkzaamheden zoveel mogelijk aan te passen aan de thuissituatie.

Door het flexibele personeelsbeleid heeft Metaglas een voor de Metaalsector bovengemiddeld aantal vrouwelijke medewerkers. Dit werd in 2010 beloond met de Prix de Femme metaal. De prijs voor het bedrijf in de metaalsector dat de meeste inspanningen levert om technische vrouwen aan te trekken en te behouden.

Ook werkt Metaglas samen met de Werkzaak (sociale werkplaats) en biedt al jaren medewerkers met een arbeidshandicap een reguliere arbeidsplaats die op hun mogelijkheden is aangepast. Om nog meer mensen met een arbeidshandicap een reguliere baan te kunnen bieden hebben wij van 2008-2010 een pilot project met Werkzaak gedaan, waarbij arbeidsgehandicapten de catering tijdens de bedrijfslunch verzorgden.

Sport en cultuur

Metaglas ondersteunt een flink aantal lokale initiatieven op het gebied van sport en cultuur onder andere: Metec-TKH Cycling Team, Muziekfestival Appelpop, Fruitcorso Tiel, Theater Agnietenhof, Tennisclub Groenendaal, hockeyclub THCC De Kromhouters en TZC Vahalis Triatlon.

Metaglas draagt de wielersport al een aantal jaar een warm hart toe. Het wielerteam van Metec-TKH Continental Cyclingteam powered bij Mantel.com staat voor succes beleven, groei, innovatie en strijdlust en het doel jonge renners de kans te geven door te groeien naar het allerhoogste niveau. Dit is de ambitie die Metaglas aanspreekt. Het wielerteam dat de focus legt op Nederland, België en Frankrijk is in enkele jaren uitgegroeid van nieuwkomer tot een vaste waarde in het nationale wielrennen. Met haar teamspirit, aanvallende koerswijze en het feit dat het een unieke groep wielrenners is, verbindt Metaglas zich aan een team dat zich jaarlijks verbetert.

Waarde social return

In 2017 heeft Metaglas, gebaseerd op de Bouwblokkenmethode, een Social Return gerealiseerd van maar liefst €241.000, in 2016 was dit €161.000 en in 2015 €78.000. Bij deze methode wordt een waarde toegekend aan de sociale activiteiten van onze onderneming, zoals het geven van rondleidingen, stagiaires en de inzet van personeel met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt.

De Bouwblokkenmethode is bedoeld om inzichtelijk te maken hoeveel inspanningen een bedrijf levert op het sociale vlak en is ontwikkeld door Gemeente Amersfoort. De methode wordt ondersteund door Bouwend Nederland en VNO-NCW.

Ronde tafel gesprekken

Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, organiseren wij regelmatig in samenwerking met het UWV en Werkzaak Rivierenland ronde tafel gesprekken. Hierbij worden werkzoekende uitgenodigd om langs te komen bij ons bedrijf. Zij krijgen een rondleiding door het bedrijf en vervolgens krijgen alle werkzoekende de kans om zichzelf te presenteren. Een aantal kandidaten krijgen vervolgens de mogelijkheid om hun motivatie toe te lichten in een kort persoonlijk gesprek. Door deze manier van werven spreek je veel kandidaten tegelijk waardoor de kans van slagen vergroot wordt.

Laat een bericht achter
Kom in contact!