Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Van MBO-2 student naar afgestudeerd HBO marketing coördinator


Blog, 3 juli 2023

“November 2018 begon ik met mijn 3e jaars stage voor de opleiding Junior Accountmanager op de verkoopafdeling van Metaglas.  Na zes maanden stage had ik het nog altijd enorm naar mijn zin bij Metaglas en vond ik het jammer dat mijn avontuur erop zat. Ik wilde graag verder gaan met leren en een HBO-deeltijd opleiding starten, toen ik het aanbod bij Metaglas kreeg om naast mijn studie parttime te komen werken als verkoop assistent wist ik het antwoord meteen.”

MBO STUDIES   

“Jaren geleden, na het afronden van de middelbare school ben ik begonnen met het volgen van een niveau 2 MBO-opleiding aan het Koning Willem 1 College te Den Bosch, hier volgde ik de opleiding administratief medewerker, maar na verschillende stageplekken had ik al snel ontdekt dat dit niet was wat ik mijn hele leven wilde doen. Na het afronden van deze opleiding ben ik verdergegaan aan het ROC Rivor te Tiel met de opleiding commercieel medewerker op niveau 3, al snel werd duidelijk dat ook deze opleiding mij vrij goed afging en ben ik na vier maanden overgestapt naar de niveau 4 klas junior accountmanager. In 2019 rondde ik niet alleen een succesvolle stage bij Metaglas af, maar behaalde ik ook mijn MBO-4 diploma.”

COMMERCIËLE ECONOMIE

“Na het behalen van mijn mbo-diploma had ik het gevoel dat ik nog niet alles uit de kast had gehaald. Na wat opendagen te bezoeken en verschillende studies te hebben bekeken wist ik het zeker: ik wilde HBO-deeltijd commerciële economie gaan studeren aan de Avans Deeltijd Academie in Den Bosch, maar dan wel eerst de tweejarige Associate Degree Marketingmanagement.  De enige voorwaarde voor deze studie was dat je voorafgaand de start een functie in de sales of marketing voor tenminste 24 uur moest hebben, Metaglas bood mij de kans om naast mijn studie te blijven werken als verkoop assistent.

Als verkoop assistent bleef ik in eerste instantie hetzelfde doen als tijdens mijn stage, het invoeren van offertes en het verwerken van orders. Na ruim een jaar kwamen er steeds meer taken bij zoals het calculeren en uitwerken van aanbiedingen voor leverorders.  Enige tijd later groeide mijn takenpakket steeds verder, zo ging ik ook aan de slag met het nabellen van offertes en het telefonisch te woord staan van klanten.

Toch vond ik het bij aanvang van de studie wel spannend, maar keer op keer behaalde ik nieuwe successen, de eerste tentamens werden ruim voldoende afgerond en voor ik het wist was het alweer zomervakantie, na de zomer vloog het tweede jaar voorbij en behaalde ik mijn Associate Degree diploma, met alleen maar achten. Toen kwam het keuzemoment, ga ik verder met nog twee jaar voor de bachelor commerciële economie, of is het nu genoeg? Mijn cijfers gaven het gevoel dat ik nog veel meer kon en zo rondde ik ook het derde leerjaar succesvol af. Begin van het vierde leerjaar kreeg ik bij Metaglas de kans om te switchen van verkoop assistent, naar junior marketeer. Best veel, een afstudeeropdracht en een nieuwe functie, maar bij Metaglas geloofde ze er 100% in dat ik dit kon. Na intensieve afstudeerperiode van acht maanden heb ik met succes mijn scriptie behaald en voelde ik mij helemaal thuis in mijn nieuwe functie.”

DOORGROEIEN

“Na het behalen van mijn bachelor commerciële economie heb ik bij Metaglas de kans gekregen om door te groeien naar een fulltime functie als marketing coördinator. Ook al ben ik nu klaar met studeren, ik ben nog niet uitgeleerd. Door het volgen van verschillende cursussen en trainingen blijf ik mezelf ontwikkelen en steeds meer leren over het prachtige en afwisselende marketing vak.”

ZELFVERTROUWEN

“Van jongs af aan ben ik altijd onzeker geweest en bepaalde gebeurtenissen als pesterijen hebben altijd een invloed gehad op mijn zelfvertrouwen. Mede hierom heb ik altijd getwijfeld bij elke stap die ik zette, zowel in mijn carrière als met de verschillende studies. Bij Metaglas hebben ze vanaf de eerste dag altijd in mij geloofd, er werd met regelmaat gezegd dat ik mijn kwaliteiten moet benutten en dat ik echt goed ben in wat ik doe. Hierdoor is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid en als ik nu terugkijk naar alle successen die ik heb bereikt, ben ik ontzettend trots op mijzelf en dankbaar dat ik bij Metaglas mag werken!”

Foto: Ab Donker 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!