Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Stadhuis Nieuwegein wint Glas Award 2012


26 oktober 2012

De winnaar van de Glas Award, de prijs voor vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven en projecten op het gebied van vlakglas, is bekend. Stadhuis Nieuwegein heeft de Award gewonnen. Metaglas plaatste in dit project een bijna dertig meter lange geluidwerende glazen wand, die het atrium scheidt van o.a. de burgerzaal.

Stadhuis Nieuwegein werd met vier andere projecten genomineerd voor de Glas Award 2012. Dit is een prijs voor vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven en projecten op het gebied van vlakglas. Stadhuis Nieuwegein werd genomineerd door de gevel van geprint glas. Op 25 oktober werd Stadhuis Nieuwegein tot winnaar van de Award uitgeroepen.

Metaglas plaatste een bijna dertig meter lange geluiddwerende glazen wand in dit project. Deze uitzonderlijke hoge wand (4400-4750 mm) scheidt het atrium van verschillende andere ruimtes zoals een lunchroom en de Burgerzaal (trouwzaal). Gezien de bedrijvigheid in de hal was optimale geluidwering een voorwaarde, terwijl er wel openslaande deuren in de wand moesten komen. De volledig glazen wand met glazen deuren van Metaglas zorgt ervoor dat het daglicht onbelemmerd binnen kan stromen en dat geluid geweerd wordt tot maar liefst 45 dB.

De Glas Award is een prijs op initiatief van de Glas Branche Organisatie (GBO), de werkgeversorganisatie in de vlakglassector en Eisma Bouwmedia. De jury bestaat uit zes personen, afkomstig uit verschillende disciplines in en rond de wereld van vlakglas en design. De winnaar van de Glas Award werd op donderdag 25 oktober bekend gemaakt tijdens de Hollandse avond op de beurs Glasstec 2012, s ’werelds grootste glasbeurs.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief