Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Slanke Methermo ramen; ook voor renovatie


18 november 2009

De slanke Methermo ramen bieden opvallende voordelen voor renovatieprojecten. Ze kunnen in ieder bestaand houten kozijn worden gemonteerd en geven renovatieprojecten een modern uiterlijk, goede isolatie en optimale lichtinval.

De slanke Methermo ramen bieden opvallende voordelen voor renovatieprojecten. Ze  kunnen in ieder bestaand houten kozijn worden gemonteerd en geven renovatieprojecten een modern uiterlijk, goede isolatie en optimale lichtinval.

De bijzondere transparantie en de grote mogelijke afmetingen maken de slanke Methermo ramen geliefd in vele nieuwbouwprojecten. Maar ook voor renovatie bieden deze ramen opvallende voordelen.

Bij renovatieprojecten zult u misschien niet meteen aan aluminium ramen denken. De slanke Methermo ramen zijn echter een zeer goed alternatief op traditionele houten draaiende delen. Steeds meer architecten ontdekken dat Methermo ramen vele voordelen bieden. Zo kan het raam eenvoudig in ieder bestaand houten kozijn worden gemonteerd. De profielen zijn slank waardoor de lichtinval in bestaande woningen verbeterd en de investering in aluminium ramen verdient zich eenvoudig terug door de lage onderhoudskosten en de lange levensduur.

Alle kenmerken van Methermo ramen op een rij:
1. Uitwisselbaar
De aluminium Methermo ramen zijn als enige systeem in de markt geschikt voor montage in houten kozijnen. De ramen kunnen in ieder bestaand kozijn worden geplaatst zonder dat dit vervangen hoeft te worden.

2. Slank geprofileerd
Het profiel van Methermo ramen is in aanzicht slechts 42 mm breed. Hiermee geven Methermo ramen ieder renovatieproject weer een modern en strak uiterlijk. Daarnaast zorgen de slanke profielen (ook bij kleine ramen) voor veel lichtinval, wat een positieve invloed heeft op het welzijn en functioneren van bewoners.

3. Prefab
Methermo is een ‘prefab’ raamsysteem. De ramen worden in de fabriek al voorzien van glas en volledig afgewerkt. De ramen hoeven op de bouwplaats alleen nog in het kozijn te worden geschroefd. Hierdoor word de doorlooptijd van de montagewerkzaamheden aanzienlijk verkort ten opzichte van traditionele oplossingen. Dit maakt het Methermo raam zeer geschikt voor grotere renovatieprojecten.

4. Onderhoudsvrij
Regelmatig schilderen is met Methermo ramen definitief verleden tijd. Alleen reinigen is voldoende. Hierdoor worden de onderhoudskosten tot een minimum gereduceerd.

5. Verantwoorde investering
De investering in Methermo ramen verdient zichzelf eenvoudig terug dankzij de minimale onderhoudskosten. Maar ook de lange levensduur van het sterke materiaal en de waardevastheid van de ramen zijn voor opdrachtgevers vaak doorslaggevend.

6. Verbetering isolatie
De slanke Methermo ramen zijn volledig geïsoleerd en voorzien van kierafdichtingen. Hierdoor hebben de ramen een hoge thermische en akoestische isolatiewaarde en verbeteren ze de isolatie in renovatieprojecten aanzienlijk. De ramen zijn daarnaast inbraakwerend, voorzien van Politiekeurmerk Veilig Wonen, KOMO attest en CE markering.

7. Duurzaam
De aluminium profielen zijn praktisch onverslijtbaar en hebben een zeer lange levensduur. Daarnaast zijn de toegepaste materialen van het Methermo raam uiteindelijk volledig te recyclen.

Methermo ramen kunnen naast montage in houten kozijnen ook geplaatst worden in het zeer slank geprofileerde aluminium Methermo kozijn. Dit thermisch onderbroken kozijn is slechts 17 mm in aanzicht.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Methermo ramen in renovatieprojecten?

Neem contact met ons op via (0344) 750 400 of vraag onze documentatie aan.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief