Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

“MIJN STAGE BIJ METAGLAS WAS DE MANIER OM PROFESSIONELE ZELFSTANDIGHEID TE ONTWIKKELEN”


Blog, 26 februari 2024

Stagelopen is voor veel studenten een spannende gebeurtenis. Het begint al tijdens de zoektocht: wat wil ik leren en bij wat voor soort bedrijf? Lees de ervaring van Ruben.

Ruben studeert Technische bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht en kwam voor zijn stage bij Metaglas terecht. Een periode van vier maanden liep hij mee bij Metaglas en werkte hij hard aan zijn oefenscriptie, waarbij hij een adviesrapport over de inrichting van een productielijn heeft geschreven.

Prettige start

“De start van mijn stage is prettig verlopen, na één stageweek was ik al redelijk wegwijs binnen Metaglas. Ook de kennismaking met de nieuw collega’s was fijn, ik wist al snel bij wie ik terecht kon met vragen of problemen. Daarnaast werd al snel duidelijk dat ik de kans zou krijgen om zelf initiatief te nemen en zo mijn zelfstandigheid kon ontwikkelen.”

Bedrijfsprocessen

“Als je in een groot bedrijf stage gaat lopen zijn er veel verschillende bedrijfsprocessen. Metaglas kent een groot aantal afdelingen, met bijbehorende4 processen. Door mee te lopen op verschillende afdelingen en te zien hoe het proces van A tot Z werd uitgevoerd kon ik een duidelijk beeld krijgen, wie waarbij betrokken was.”

Indrukwekkend

“Uit mijn stage bij Metaglas zijn veel dingen mij bijgebleven, maar een daarvan springt er bovenuit. Ik mocht een dagje mee naar de bouw met de monteurs van Metaglas bij een project. Deze dag heeft mij geholpen om het plaatje van het bedrijfsproces tot één geheel te maken en een compleet beeld te schetsen van de productie en montage van een product. Ik vond het indrukwekkend om te zien dat een gevelconstructie met een kraan op de eerste verdieping gemonteerd werd.”

Zelfstandigheid

“Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe belangrijk het is om collega's bij de uitvoering van het project te betrekken. Zo creeër je draagvlak en wordt het daardoor makkelijker om je oplossing te implementeren. Maar ook op andere gebieden ben ik gegroeid. De competentie zelfstandigheid is het meest ontwikkeld tijdens de stage. Ik was al een zelfstandig persoon, maar nu heb ik groei doorgemaakt op professionele zelfstandigheid. Door zelf initiatief te tonen en op eigen houtje collega's benaderen ben ik nog zelfstandiger geworden.”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!