Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

"EEN ERG LEERZAME STAGE WAAR JE OOK ECHT WORDT MEEGENOMEN IN DE ORGANISATIE"


13 februari 2023

Stagelopen is voor de meeste studenten een spannende gebeurtenis. Het begint al bij de zoektocht: bij wat voor soort bedrijf wil ik stagelopen en wat wil ik leren? Lees de ervaring van Rik.

Rik zit in het 2e jaar van de opleiding Marketing & Communicatie aan het ROC Rivor te Tiel. Voor zijn oriënterende stage kwam hij terecht op de marketingafdeling van Metaglas. Tijdens zijn periode bij Metaglas heeft Rik vooral geleerd hoe een marketingafdeling werkt en wat het vakgebied inhoudt.

Oriëntatie

“Toen ik eind augustus bij Metaglas binnenliep was het voor mij de eerste stageperiode. Hierbij was de intentie om ervaring op te doen en te ontdekken hoe mijn opleiding in de praktijk werd uitgevoerd. Het was voor mij echt een oriënterende stage, waarbij ik alle aspecten van het marketingvak heb meegemaakt.”

Sfeer

“Vanaf de eerste dag werd ik meegenomen in het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie, met in het bijzonder de marketingafdeling. Voor mijn gevoel hoorde ik meteen binnen het team en werd ik direct betrokken bij alle dagelijkse zaken. De open prettige werksfeer binnen de organisatie zorgde ervoor dat de spanning bij aanvang van mijn stage al snel plaats maakte voor een vertrouwd gevoel.” 

Diversiteit

“Mijn stageperiode bestond uit een grote diversiteit aan werkzaamheden, met de mogelijkheid tot verder specialiseren op bepaalde onderdelen van de marketingafdeling. Zo ben ik bezig geweest met het onderhouden van de verschillende marketingkanalen, mocht ik bijdragen aan Beurs Eigen Huis Najaar 2022 en mocht ik meehelpen met verschillende promotieacties. Juist deze diversiteit van werkzaamheden maakte de stageperiode voor mij een afwisselende tijd. Ik kreeg zelfs de mogelijkheid om waar ik wilde eens een kijkje op een andere afdeling te nemen, die flexibiliteit en afwisseling was ontzettend fijn!”

Leren en groeien

“De stageperiode bij Metaglas heeft mij ontzettend veel geleerd. Ik heb mogen zien wat het werk op een marketingafdeling inhoudt en hoe ik alle op school verkregen vaardigheden in de praktijk kan toepassen. In het begin vond ik dit erg lastig, vooral het oppakken van opdrachten en zelfstandig zaken uitvoeren waren moeilijke dingen. Maar met tijd en geduld en de ruimte welke door mijn stagebegeleidster werd geboden heb ik echt leren groeien. Hoe vaker ik opdrachten uitvoerde hoe zekerder ik werd. Tijdens mijn leerproces ben ik hierin continu ondersteund door mijn stagebegeleidster en heb ik geen een keer alleen gestaan. Bij Metaglas kreeg ik de ruimte, ruimte om te leren groeien, door fouten te maken en nieuwe dingen te ontdekken.  Veel dingen binnen het bedrijfsleven waren anders dan op school geleerd, maar door de goede ondersteuning, duidelijk overleggen en veel oefenen heb ik veel werkzaamheden kunnen uitvoeren en een succesvolle stageperiode gehad.”

Ervaring

“De ervaring van stagelopen, het echt meewerken in een bedrijf waren echt heel leerzaam.  Ondanks ik in het begin erg moest wennen aan het bedrijfsleven en de daarbij behorende andere weekindeling, is stagelopen mij goed bevallen. Het meewerken in een organisatie vergt veel meer dan school en is een compleet andere leeromgeving, maar zorgt ook voor een goede indruk van het werkveld. Door een combinatie van mijn eigen inzet en de goede begeleiding heb ik echt stappen kunnen zetten, ben ik zelfstandiger geworden en enorm gegroeid in het communiceren, iets waar ik in mijn toekomst nog veel baat bij ga hebben!”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!