Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Musis Sacrum wint NRP Gulden Feniks 2018 in de categorie renovatie!


27 juni 2018

Vanavond zijn in de Caballero Fabriek te Den Haag de NRP Gulden Feniks prijzen uitgereikt, Musis Sacrum wint in de categorie renovatie.

Vanavond zijn in de Caballero Fabriek te Den Haag de NRP Gulden Feniks prijzen uitgereikt. NRP reikt ieder jaar de Gulden Feniks prijzen uit aan de beste en meest innovatie renovatie- en (gebieds-) transformatieprojecten van Nederland. Dit jaar waren uit 65 inzendingen 7 projecten genomineerd. Blokhuispoort te Leeuwarden (Transformatie), Musis Sacrum te Arnhem (Renovatie) en Kloostertuin te Nijmegen (Gebiedstransformatie) zijn de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2018.

Het project Musis Sacrum in Arnhem, waarvan Metaglas de glazen gevel heeft gerealiseerd,  is de trotse winnaar in de categorie Renovatie. “De fenomenale kwaliteit van dit project schuilt in de duurzame verbindingen die gemaakt zijn: tussen gebouw en stad, interieur en exterieur, oud en nieuw, waarbij twee totaal verschillende gebouwen als yin en yang in een compositie bij elkaar zijn gebracht”, aldus het juryrapport.Het muziekgebouw heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. Het monumentale deel van het gebouw is in oude luister hersteld, terwijl een latere aanbouw is vervangen door een nieuwe multifunctionele zaal in een volledig glazen paviljoen. Het ontwerp van Van Dongen – Koschuch richtte zich op het benadrukken van de muzikale geschiedenis. Doordat akoestiek en multifunctionaliteit centraal staan biedt Musis Sacrum een thuis voor een breed scala aan evenementen, van popconcerten tot symfonische optredens.

Pakhuismeesteren in Rotterdam, het tweede project waaraan Metaglas een bijdrage heeft geleverd, is helaas buiten de prijzen gevallen. Metaglas feliciteert de winnaars en alle betrokken partijen met deze mooie prestatie. Alle inzendingen voor NRP Gulden Feniks 2018 zijn te bekijken op de website: www.nrpguldenfeniks.nl.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Veraa, marketing coördinator, via telefoonnummer 0344 - 750 400 of per e-mail marketing@metaglas.nl.

 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief