Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

“De gehele periode bij Metaglas was ontzettend leerzaam”


Blog, 7 juni 2023

Stagelopen is voor veel studenten een spannende gebeurtenis. Het begint al tijdens de zoektocht: wat wil ik leren en bij wat voor soort bedrijf? Lees de ervaring van Noah.

Noah zit in het derde jaar van de opleiding Marketing, Journalistiek en communicatie aan het MBO Utrecht. Voor zijn laatste stage kwam hij terecht op de marketingafdeling van Metaglas. Tijdens zijn stage heeft hij vooral geleerd hoe veelzijdig het marketingvak is en wat het vakgebied inhoudt.

Zoektocht

“Tijdens de zoektocht naar een stagebedrijf voor mijn half jaar durende stage als afronding van mijn opleiding heb ik vooral gekeken naar wat een bedrijf doet en of dat mij aansprak. Metaglas sprong er vrijwel direct uit. De organisatie maakt unieke gevelelementen voor woningen, villa’s en gebouwen. Daarnaast is het een familiebedrijf, wat mij direct aansprak. Na een sollicitatiegesprek werd ik aangenomen en mocht ik beginnen!”

Sfeer

“Bij Metaglas kwam ik terecht op de marketing- en verkoopafdeling. Dit is een gecombineerde afdeling met ontzettend fijne werksfeer, hierdoor kon ik altijd alles vragen aan verschillende collega’s. Alle collega’s waren ontzettend open en iedereen hielp mij bij aanvang van mijn stage met het wegwijs worden binnen de organisatie. Daarnaast mocht ik zelfs de wekelijkse bespreking tussen de afdeling en directie bijwonen, hierdoor bleef ik goed op de hoogte over wat er speelt en voelde ik mijzelf echt betrokken bij de organisatie.”

Diversiteit

“Mijn stage had een grote diversiteit aan werkzaamheden, met veel afwisseling. Ik ben onder andere bezig geweest met het bijhouden van verschillende social media platformen, maar ook de Beurs Eigen Huis Voorjaar heb ik op de stand mogen staan en verschillende flyers heb ik mogen ontwerpen. De afwisseling in werkzaamheden zorgde ervoor dat ik mijzelf geen dag heb verveeld en alle verschillende aspecten van het vak heb kunnen zien. Daarnaast heb ik hard gewerkt aan mijn onderzoek naar: “Hoe kan Metaglas haar werkzaamheden voor de SDG-doelen bekender maken onder haar medewerkers en afnemers?” met als eindresultaat een duidelijk plan met aanbevelingen voor Metaglas.”

Praktijk

“Tijdens mijn stage heb ik de marketingvaardigheden welke ik heb geleerd op school in de praktijk kunnen brengen. Dan zie je eigenlijk wel dat het oefenen in de praktijk je nog verder brengt, dan enkel in de schoolboeken zitten. Daarnaast heeft deze stage mij veel geleerd over hoe het bedrijfsleven en de werkwereld in elkaar zit, wat de werkethiek is en hoe een bedrijfscultuur in elkaar steekt.”

Ervaring

“Stagelopen heeft mij veel nieuwe ervaringen gebracht. Ik heb ontzettend veel geleerd, vooral op het gebied van plannen en organiseren. Omdat ik zelfstandig mijn onderzoek moest uitvoeren werden deze vaardigheden ineens noodzakelijk. Daarnaast heeft mijn stage-ervaring ervoor gezorgd dat ik een duidelijk beeld van het marketingvak heb, ik heb kunnen zien wat voor baan ik kan verwachten na het afronden van mijn opleiding. Hierdoor heb ik een goed inzicht gekregen in wat ik wel en niet wil als baan. Daarnaast heeft de gehele stage bijgedragen aan het verbeteren van mijn werkethiek. De gehele periode bij Metaglas was ontzettend leerzaam!”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!