Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw: Brandwerende glazen wanden en deuren


9 september 2009

De nieuwe Total Glas brandwerende wanden en deuren van Metaglas combineren brandveiligheid en transparantie in één ontwerp. De stalen rand- en deurprofielen zijn slank gedetailleerd en de brandwerende volglazen wanden kunnen zonder middenstijlen in onbeperkte lengte worden toegepast.

Slank gedetailleerd
Vooral de grote transparantie en vele mogelijkheden van Total Glas brandwerende wanden en deuren zijn uniek. De brandwerende glazen wanden kunnen zonder middenstijlen in onbeperkte lengte worden toegepast. De naden tussen de glaspanelen worden voorzien van een brandwerende transparante kitvoeg. Ook de stalen rand- en deurprofielen zijn zo minimaal mogelijk geprofileerd en kunnen in overleg met de opdrachtgever op verschillende manieren worden vormgegeven en in de bouwkundige omgeving worden geplaatst.

Brandwerendheid
Total Glas brandwerende volglazen wanden en deuren zijn leverbaar met 30 en 60 minuten brandwerendheid. Deze combinatie van brandveiligheid en transparantie is ideaal voor bescherming van vluchtwegen. Daarnaast is optimale brandwerende compartimentering mogelijk zonder dat de openheid van het ontwerp wordt aangetast. De wanden vallen binnen de El /EW normen en voldoen hiermee aan de hoogste eisen voor straling, vlamdoorslag en oppervlaktetemperatuur.

Custom made
Brandwerende deuren en wanden zijn onderdeel van het Custom Made programma van Metaglas; unieke projecten van glas en metaal die samen met architecten en opdrachtgevers worden gerealiseerd. Hierbij staat volledige ontwerpvrijheid voorop, want met Custom Made is vrijwel alles mogelijk.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief