Musis Sacrum genomineerd voor de ARC17 Detail Award

De ARC17 Detail Award: een award die architectonische, uitdagende en innovatieve details binnen een totaalconcept bekroont. In opdracht van Van Dongen-Koschuch Architects and Planners ontwikkelde Metaglas de transparante gevel van het nieuwe Musis Sacrum. Transparantie en de mogelijkheid tot het creëren van een parkauditorium staan centraal in het nieuwe Musis Sacrum.

De nieuwe parkzaal biedt door haar enorme MethermoXL schuifpui en ramen een prachtig uitzicht over het park. Wanneer de schuifpui wordt geopend kan het orkest draaien en transformeert het park in een auditorium. Om de schuifpui naadloos over te laten gaan naar de verdiepingshoge ramen in de foyer en entree, heeft Metaglas een besturingssysteem ontwikkeld die in de verzonken profielen valt. Door het aluminium E-profiel van de schuifpui zowel in de foyer te plaatsen, kan de essentie van zo puur mogelijk worden waarborgt. Tevens geeft het flexibiliteit, want vaste delen kunnen gemakkelijk worden omgezet naar bewegende delen. Het nieuwe Musis Sacrum is dus ook klaar voor de toekomst.

Naast de naadloze overgang en grote schuifpui zorgt ook het vrijwel profiel loze glas en het geen gebruik van glasvinnen voor een ultiem transparant gevoel in zowel de foyer als parkzaal. Precies hoe de architect het voor ogen had. Door de stijfheid en dikte van het akoestische glas te gebruiken is het nieuwe Musis Sacrum een multifunctioneel gebouw geworden met een prachtige transparante schil.

De uiteindelijke winnaar wordt op 30 november bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de ARC17 Awards in de Kauwgom Ballen Fabriek te Amsterdam.

Lees hier de inzending van de architect

 

Musis Sacrum Arnhem - MethermoXL schuifpui - Metaglas
Musis Sacrum Arnhem - MethermoXL schuifpui - Metaglas
Musis Sacrum Arnhem - MethermoXL schuifpui - Metaglas
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan

Voorbeeld projecten

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest