Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Mooi resultaat Meet & Match-event Tielse Uitdaging


6 februari 2018

Mulugetia Hailom uit Eritrea aan de slag bij Metaglas

Mulugetia Hailom (24) uit Eritrea is een gelukkig man: sinds kort is hij als leerling-monteur aan de slag bij het bedrijf Metaglas in Tiel. Heske Groenendaal, directeur van Metaglas, is ook blij. “We zitten te springen om goed opgeleide technisch medewerkers. Mulugetia werkte in Eritrea bij het glaszettersbedrijf van zijn vader. Zijn ervaring sluit prima aan bij het werk dat hij bij ons doet.”

Via de stichting Vluchtelingenwerk en het eerste Meet & Match-event van de Tielse Uitdaging op 26 oktober in ROC Rivor kwam Mulugetia Haiylom in contact met Metaglas. Vluchtelingenwerk helpt statushouders met het vinden van taal- en werkstageplaatsen. Statushouders zijn mensen die hun inburgeringsexamen met goed gevolg hebben afgesloten.

“Tijdens het Meet & Match-event hebben we vertegenwoordigers van enkele Tielse bedrijven gevraagd of zij mogelijkheden zien”, vertelt Saskia Klijn van Vluchtelingenwerk Rivierenland. “Toen Linda Veraa van Metaglas hoorde dat Mulugetia glaszetter is en graag verder wil in dat vak, hadden we snel een match voor een stageplaats.”

Contract + opleiding
Mulugetia Hailom liep begin december een week stage bij de service van Metaglas. Hij ging samen met een servicemedewerker op pad naar klanten. Deze kennismaking beviel goed met als resultaat dat het bedrijf hem een baan aanbood. Aangezien Mulugetia Hailom graag een opleiding wil volgen, gaat het om een contract voor een half jaar in combinatie met een Beroeps Begeleide Leerweg(BBL)-traject. “Met dit contract ben ik heel blij. Ik wil me graag verder ontwikkelen”, zegt Hailom. En dan met een glimlach: ”Het werk bij Metaglas is leuk en ik heb gezellige collega’s.”

Via het Meet & Match-event van de Tielse Uitdaging kwam Linda Veraa van Metaglas vorig jaar oktober in contact met Vluchtelingenwerk en Mulugetia Hailom. “Metaglas groeit en is op zoek naar technische medewerkers”, verklaart Veraa. “Wie weet kunnen er op deze manier meer mensen aan de slag bij ons bedrijf.”

Metaglas is via Vluchtelingenwerk en Werkzaak Rivierenland inmiddels ook in gesprek met een 24-jarige statushouder uit Iran. “Hij heeft in Iran ook in de metaaltechniek gewerkt en wil graag verder in dat vak”, vertelt Saskia Klijn van Vluchtelingenwerk. ”Het is mooi, dat we nu met enkele bedrijven en Werkzaak Rivierenland in gesprek zijn. Het is belangrijk om statushouders aan werk te kunnen helpen.”   

Bron: www.tielseuitdaging.nl en www.metaglas.nl

Fotobijschrift: Mulugetia Hailom (rechts) en zijn collega, buitendienstmonteur Axel Knoppers.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief