Metaglas tekent Tiels Energie Convenant

Ruim twintig bedrijven uit Tiel, waaronder Metaglas, spannen zich de komende jaren extra in om het gebruik van fossiele energie te reduceren. Het doel is hun uitstoot van broeikasgas met gemiddeld 3% per jaar te verminderen. Donderdag 5 november ondertekenden de deelnemers het Tielse Energie Convenant, waarin deze afspraken zijn vastgelegd.

Klimaatverandering als gevolg van uitstoot van broeikasgassen kan uiteindelijk alleen door een mondiale inspanning worden opgelost. Maar ook initiatieven op lokaal niveau dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot.  Een aantal vooraanstaande Tielse ondernemingen, waaronder Metaglas, ondertekenden op 5 november in de raadzaal van het Tielse gemeentehuis het Tiels Energie Convenant met als doel een bijdrage te leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem.

Alle deelnemers stellen in een zogenaamde ‘footprint’ vast wat de broeikasemissie van de onderneming nu is. Aansluitend zullen zij bepalen wat de gewenste CO2-reductie per jaar is. De deelnemers spreken daarnaast een gezamenlijk te bereiken doel af.  Landelijk streeft de overheid naar een reductie van 2%. De Tielse ondernemers zijn ambitieuzer, namelijk gemiddeld 3% vermindering per jaar en uiteindelijk een besparing van totaal 12% in 2014. Uiteindelijk willen de deelnemers in 2020 een uitstoot bereiken die gelijk is aan het niveau van 1990.

Het Tiels Energie Convenant is een initiatief van de Ondernemers Coöperatie Tiel.  Met dit initiatief laten ondernemers zien hun verantwoordelijkheid te nemen voor de reductie van CO2-uitstoot en zich actief inzetten voor duurzame ontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest