Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Metaglas presenteert innovatieve Total Glas lamellen


6 juli 2010

Metaglas toon haar slanke Total Glas lamellen tijdens Architect@Work 2010 in Ahoy Rotterdam. De lamellen hebben een uniek design en kunnen verdiepingshoog, zonder tussenpunten, worden toegepast. Door gebruik van bedrukte folies en elektrische bediening kunnen de lamellen ook dienen als zonwering.

Met de opvallende Total Glas lamellen kunnen unieke gevels worden gecreëerd. De overspanning van deze glazen lamellen is verdiepingshoog (tot wel 5 meter), waarbij geen tussenpunten nodig zijn. De panelen worden vastgezet met strakke rvs schroefpunten. Total Glas gevellamellen worden per project op maat gemaakt en kunnen o.a. worden toegepast als gevelbekleding, zonwering en balustradeschermen. De lamellen zijn er zowel verticaal als horizontaal, vast en beweegbaar en kunnen worden voorzien van bedrukte of gekleurde folies. Hierdoor zijn ontwerpmogelijkheden vrijwel eindeloos.

Elektrisch bedienbaar
Total Glas lamellen kunnen ook elektrisch worden bediend. De slanke glazen panelen kunnen meerdere verdiepingen overspannen en zijn bevestigd aan een strak vormgegeven stalen draaimechanisme. Door gebruik van bedrukte folies kunnen deze lamellen worden toegepast als zonwering. Het gekozen patroon van de folie bepaalt de mate van lichttoetreding in gesloten stand. Dit zorgt voor een bijzondere en levendige gevel die niet alleen het binnencomfort en het energieverbruik reguleert, maar daarnaast ook een architectonisch fraaie uitstraling heeft.

Verdere mogelijkheden
De mogelijkheden van dit innovatieve systeem gaan echter nog veel verder; denk aan de toepassing van speciale glassoorten waarmee men zonne-energie kan opwekken of de toepassing van software en demotica zoals lux-, wind- en regenmeters waarbij de Total Glas lamellen op ieder specifiek moment van de dag zorgen voor optimale daglichttoetreding, beheersing van het binnenklimaat en energieregulering. Daarnaast vindt er in de achterliggende ruimtes altijd natuurlijke ventilatie plaats dankzij de schuine stand van de panelen.

Total Glas lamellen zijn te zien op de stand van Metaglas tijdens de beurs Architect@Work 2010 op 15 en 16 september 2010 in Ahoy Rotterdam. U vindt Metaglas in hal 1 stand 147.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief