Metaglas plaatst kunstwerk met vrijstaande glasplaat van 5.3m hoog

Vandaag heeft Metaglas in Varik het eerste gedeelte van een opvallend kunstwerk geplaatst.

Het object staat op een parkeerterrein aan de Waal in Varik (nabij Tiel) en bestaat uit een rechtopstaande glasplaat van maar liefst 5300 mm hoog en 1000 mm breed. Bovenop de vrijstaande glasplaat ‘zweeft’ een blok van composiet. De totale hoogte van het object is negen meter en is van veraf zichtbaar.

De bijzonder grote glasplaat is vanochtend door de monteurs van Metaglas rechtop gezet d.m.v. een kraan en verankerd aan een 17.500 kg zware betonnen voet. Het composiet deel wordt de komende dagen toegevoegd.

Het kunstwerk is ontworpen door architect Fred Schoen en maakt deel uit van een expositie over het gebruik van ruimte en hoe mensen ruimte ervaren. De expositie start op zaterdag 21 september 16.00  en zal te zien zijn t/m 6 oktober.

Metaglas is o.a. gespecialiseerd in slanke ramen en deuren, glazen puien en custom made glasconstructies. Onze producten worden meestal toegepast in de bouw, maar ook voor dit soort projecten heeft Metaglas de kennis en engineering in huis en kunnen wij meedenken over de beste manier om een ontwerp te realiseren. 

IMG 0233
IMG 0245
IMG 0281
IMG 0275
IMG 0282
IMG 0271
IMG 0293
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest