Metaglas opnieuw MVO gecertificeerd

Metaglas kan met trots mededelen dat het bedrijf het MVO certificaat voor de tweede keer heeft ontvangen van de Koninklijke Metaalunie. De MVO-monitor is niet alleen een certificering, maar ook een instrument waarmee Metaglas onder andere invulling geeft aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De MVO certificering van de Koninklijke Metaalunie is gebaseerd op ISO 26000 – de wereldwijde richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – en wordt onafhankelijk gecertificeerd. Aan de hand van de MVO-monitor is Metaglas opnieuw beoordeeld en getoetst op de punten: milieu, arbeidsomstandigheden, mensenrechten, eerlijk zaken doen, betrokkenheid en eindgebruikersbelangen.

Maatschappelijk ondernemen is een belangrijk speerpunt voor Metaglas. Hierbij staat de integratie van duurzaamheid in de bedrijfsvoering centraal en het doel om de belastende effecten op mens en milieu zoveel mogelijk te beperken. Om die reden heeft Metaglas haar duurzaamheidsdoelen gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG) – ook wel duurzame ontwikkelingsdoelen genoemd – van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn opgesteld om de wereld tot een betere plek te maken en hierbij draagt Metaglas graag haar steentje aan bij. Zo maakt Metaglas volledig gebruik van Nederlandse windenergie en streven we naar zelfvoorzienend in stroomverbruik aan het eind van 2018. Daarnaast blijft Metaglas zich inzetten om jongeren en techniek te verbinden. Dit doen wij door middel van rondleidingen en activiteiten te organiseren. Met bijvoorbeeld, VHTO Girlsday richten wij ons op meisjes en techniek.

Dit certificaat is een erkenning van de geleverde inspanningen en prestaties van Metaglas op het gebied van maatschappelijk ondernemen.

Metaaluni MVO Metaglas
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest