Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Metaglas nieuwe sponsor UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk


23 oktober 2018

Vandaag, 23 oktober 2018, tekende de directie van Metaglas het driejarige sponsorcontract.

Metaglas is trotse sponsor van het Werelderfgoed Kinderdijk. Het molencomplex van Kinderdijk staat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst waarbij de kernwaarden kwaliteit, authenticiteit, educatie, duurzaam en natuur centraal staan.

Negentien molens, dijken, reservoirs, gemalen, administratieve gebouwen en de molenaars kenmerken het gebied van Kinderdijk waarbij techniek, menselijke slimheid en natuur al eeuwenlang nauw samenwerken om het water te beheren. Het ingenieuze systeem van de molens en gemalen fascineert Metaglas als geen ander. “Kinderdijk staat bekend als vooruitstrevend op het gebied van technologische ontwikkelingen inzake waterbeheer. Wat begon als een groot veenmoeras, ingeklemd tussen rivieren en de zee, is nu een indrukwekkend molencomplex waar water al eeuwen onder controle wordt gehouden. Prachtig voorbeeld waar techniek, historie en educatie bij elkaar komt,” vertelt Heske Groenendaal, directeur van Metaglas. “Metaglas zet zich al jaren in om techniek te promoten onder de jeugd. Door steun te bieden aan het Werelderfgoed blijft niet alleen de geschiedenis bewaard, maar willen wij ook de jeugd inspireren over de sector techniek.”

In 2019 verrijst een nieuwe bezoekerscentrum. Metaglas is naast sponsor ook producent en leverancier van de nieuwe transparante aluminium gevel van het bezoekerscentrum. Een tijdloos complex die mensen bij elkaar brengt, geschiedenis deelt én uitzicht biedt op de prachtige authentieke molens. Het sponsorbudget van Kinderdijk zal worden besteed aan de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Veraa, marketing coördinator, via telefoonnummer 0344 - 750 400 of per e-mail marketing@metaglas.nl

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief