Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Metaglas en ROC Rivor bundelen krachten


7 mei 2018

Heske Groenendaal, directeur van Metaglas, ondertekende recentelijk een Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst (PPS Ondernemend Rivierenland) met ROC Rivor in Tiel.

PERSBERICHT - Metaglas en penvoerder ROC Rivor zullen de komende vier jaar gezamenlijk vorm en inhoud gaan geven aan de ontwikkeling van ondernemend onderwijs voor studenten van ROC Rivor. Metaglas is al geruime tijd actief betrokken bij ROC Rivor, regelmatig worden er presentaties, bedrijfsbezoeken en excursies georganiseerd. Daarnaast biedt Metaglas verschillende mogelijkheden aan voor stages en werkleertrajecten voor studenten van de school. De reeds bestaande samenwerking en de gezamenlijke ambitie om ondernemerschap in de regio te ontwikkelen heeft de partijen bij elkaar gebracht.

PPS Ondernemend Rivierenland
PPS Ondernemend Rivierenland is een Privaat Publiek Samenwerkingsverband waarin bedrijven, instellingen en lokale overheden in regio Rivierenland samen met ROC Rivor ondernemend onderwijs ontwikkelen. Dit samenwerkingsverband is georganiseerd in een vierjarig project. Het is de bedoeling, dat na vier jaar de ontwikkelde producten en diensten verduurzaamd en beschikbaar zijn voor de regio.

In het samenwerkingsverband gaan ruim 50 bedrijven – waaronder Metaglas-, onderwijsorganisaties, instellingen en lokale overheden met ROC Rivor de komende vier jaar onderwijs ontwikkelen voor het versterken van de regionale economie en arbeidsmarkt. De activiteiten richten zich op de drie speerpunten:

  1. Het ontwikkelen van ondernemend gedrag;
  2. Het vergroten, verbreden en versterken van het Praktijklab van ROC Rivor: een projectbureau waar studenten opdrachten uitvoeren voor bedrijven;
  3. Het ontwikkelen van ondernemerschap.

Metaglas en haar stimulans voor onderwijs
Metaglas, producent van gevelelementen, besteedt veel aandacht aan het stimuleren van (technisch) onderwijs onder jongeren. Door de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met ROC Rivor het project Ondernemend Rivierenland, hoopt Metalgas jongeren te motiveren en enthousiast te maken voor het ondernemerschap en hun kennis daarover te vergroten.  

ROC Rivor met aandacht voor ambitie
ROC Rivor is een opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. ROC Rivor rust mensen toe voor samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio onder andere: gemeentes, onderwijsorganisaties, bedrijven en instellingen.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Veraa, marketing coördinator, via telefoonnummer 0344 - 750 400 of per e-mail marketing@metaglas.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief