Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Maximale hoeveelheid daglicht voor De Nieuwe Admiraliteit


31 maart 2015

Het kantoorgebouw De Admiraliteit in Rotterdam wordt getransformeerd tot De nieuwe Admiraliteit. Klunder Architecten paste voor dit project MethermoXL verticaal schuivende ramen van Metaglas toe.

Het kantoorgebouw De Admiraliteit in Rotterdam wordt getransformeerd tot De nieuwe Admiraliteit. Deze zomer zal 28.5000 vierkante meter kantoorruimte zijn omgetoverd in bijna 600 woonstudio’s. De herontwikkeling van het voormalig hoofdkantoor van Deloitte, behoort tot een van de grootste transformatieprojecten van Nederland. Klunder Architecten paste voor dit project MethermoXL verticaal schuivende ramen van Metaglas toe.

Om het grote aantal leegstaande m2 in Rotterdam terug te dringen wordt De Admiraliteit herontwikkelt. Het project wordt een combinatie van wonen en werken en zal een belangrijke schakel worden als het gaat om huisvestiging van young professionals, pas afgestudeerden die Rotterdam graag in de stad wil behouden. Het programma omvat de transformatie naar bijna 600 zelfstandige woonstudio’s van 20 – 55m2 en commerciële ruimtes in de plint. De woonstudio’s zijn in oppervlakte.  

Transparantie staat voorop in De Nieuwe Admiraliteit. Het kantoorgebouw kenmerkt zich door de grote gevelopeningen, Klunder Architecten paste voor dit project daarom MethermoXL verticaal schuivende ramen van Metaglas toe. Het innovatieve raamsysteem bestaat uit twee glaspanelen, waarvan het bovenste deel naar beneden schuift. Zo ontstaat in een open stand een glazen balustrade. De schuifrichting, de slanke belijning en de grote afmetingen, zorgen voor een uniek gevelbeeld met optimale transparantie en uitzicht. 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief