Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

“MIJN STAGE WAS MISSCHIEN NIET WAT IK ZOCHT, MAAR HET BRENGT WEL HELDERHEID”


Blog, 23 februari 2024

Stage lopen is voor de meeste studenten een avontuur op zich. Het begint al bij het zoeken: bij welk type bedrijf wil ik stage lopen en wat hoop ik te leren? Lees het avontuur van Mart.

Mart zit in zijn tweede jaar van de opleiding Marketing & Communication Specialist aan het ROC Rivor. Tijdens zijn oriënterende stage kreeg hij de kans om bij de marketingafdeling van Metaglas ervaring op te doen. Gedurende zijn tijd bij Metaglas heeft Mart met name inzicht gekregen in de werking van een marketingafdeling en de essentie van het vakgebied.

Nieuw

“Voor mijn allereerste officiële stage ben ik begonnen met zoeken via Stagemarkt. Na wat rondkijken en het bekijken van verschillende websites sprak Metaglas mij direct aan. Op hun website las ik positieve verhalen van eerdere studenten, wat me meteen enthousiast maakte. Na een eerste gesprek kreeg ik te horen dat ik na de zomervakantie mocht beginnen met mijn stage.”

Realistisch

“Tijdens een stageperiode leer je de theorie echt in de praktijk, waardoor je vakinhoudelijk een heel realistisch beeld krijgt. In het begin van mijn stageperiode heb ik heel breed meegekeken in de organisatie, van het maken van flyers tot aan meetings met de directie.  Echter kwam ik er al vrij snel achter dat het marketing vak niet volledig is wat ik ervan had verwacht. Er zijn taken welke ik wel heel leuk vond, maar ook veel taken welke mij niet aanspraken. Daarnaast miste ik voor veel taken toch wel het out of the box denken en een stukje creativiteit.”

Kansen

“Ondanks de stage niet helemaal was wat ik ervan verwacht had, heeft mijn stagebegeleidster geholpen met het zoeken van passende werkzaamheden. Niet alleen de werkzaamheden die ik leuk vond of waar ik goed in was, maar ook taken waarbij ik uitgedaagd werd om het beste uit mijzelf te halen. De kansen welke ik heb gekregen hebben ervoor gezorgd dat ik een gevarieerde stage heb gehad.”

Ervaring

“Een van de mooiste ervaringen tijdens mijn stage was Beurs Eigen Huis, hier heb ik twee dagen mogen helpen op de stand van Metaglas. Een taak waarbij verschillende skills en vaardigheden bij elkaar kwamen. Vanaf de voorbereiding voorafgaand de beurs, tot aan de opvolging na afloop van de beurs heb ik bij alles meegeholpen, waardoor ik het gehele proces heb mogen doorlopen.”

Sfeer

“Van mijn hele stage is de sfeer binnen Metaglas het meeste bijgebleven, vanaf dag één voelde het alsof ik in een warm bad terechtgekomen was. Tijdens de voorstelronde was iedereen enthousiast en aardig en in mijn stageperiode werd er regelmatig gevraagd hoe het met mij ging. Binnen Metaglas was geen dag hetzelfde en heb ik ontzettend veel mogen leren.”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!