Leerlingen VMBO nemen kijkje bij Metaglas

Op donderdag 7 juni organiseerde Metaglas een open dag voor VMBO-leerlingen van het RSG Lingecollege uit Tiel. Tijdens deze dag kregen de leerlingen de gelegenheid te werken en een kijkje te nemen in het bedrijfsleven. Een rondleiding door de fabriek, een proef uitvoeren in de R&D testkamer en deelname aan het productieproces zorgden voor een goed beeld van de beroepspraktijk.

Metaglas uit Tiel is producent van gevelelementen zoals aluminium ramen, deuren en balkonbeglazing. Het bedrijf verwelkomde tijdens de open dag bijna 20 leerlingen uit het eerste jaar van het RSG Lingecollege in Tiel. Om de jongeren kennis te laten maken met de beroepspraktijk kregen zij een rondleiding door het bedrijf, mochten zij een proef uitvoeren in de R&D testkamer en mochten zij deelnemen aan het productieproces door het maken van onderdelen.

De leerlingen zitten in het eerste leerjaar van het VMBO en volgen nu nog een algemeen lesprogramma. Vanaf leerjaar twee zullen de leerlingen verder gaan in een richting waarin zij verder willen leren. De richting techniek is een van die mogelijkheden. Metaglas vindt het verspreiden van kennis over technische beroepen onder jongeren zeer belangrijk. Door middel van onder andere open dagen probeert het bedrijf de keuze voor technische opleidingen dan ook te stimuleren.

Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest