Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Leerlingen Technasium doen project bij Metaglas


15 november 2012

Leerlingen uit het tweede jaar Technasium hebben 8 weken lang een technisch project bij Metaglas gedaan.

Acht weken lang hebben leerlingen uit het tweede jaar Technasium van het RSG Lingecollege uit Tiel meegedaan aan een pilotopdracht bij Metalgas, waarbij zij een oplossing bedachten voor een technische vraag binnen het bedrijf. Op 1 november presenteerden alle groepen hun idee aan Heske Groenendaal, directie Metaglas.

De leerlingen kregen in groepsverband de opdracht een idee te bedenken voor het makkelijker bevestigen van ‘koudebrugblokjes’ in raamprofielen. Deze kunststof afstandhouders zitten in de aluminium Methermo ramen van Metaglas en zorgen ervoor dat er geen geleiding is van kou van buiten naar de binnenkant van het aluminium raam.

De leerlingen hebben de huidige werkwijze van Metaglas bestudeerd en naar verschillende mogelijkheden gekeken die het bevestigigen van de blokjes makkelijker kunnen maken. Vervolgens heeft elke groep een oplossing uitgetekend en daar een model voor ontwikkeld. De oplossingen  zijn op 1 november gepresenteerd aan directrice van Metaglas Heske Groenendaal. Door middel van een demonstratie van elke ‘machine’ probeerden de leerlingen hun idee te verkopen. Heske koos de winnaars en beloonde hen met een leuke attentie.

Metaglas vindt het stimuleren van technisch onderwijs heel belangrijk. Wij zijn nauw betrokken bij het Technasium en andere opleidingen en verzorgen regelmatig rondleidingen en opdrachten voor deze leerlingen. Het RSG Lingecollege uit Tiel heeft sinds oktober 2011 het predikaat Technasium. De school geeft beta-leerlingen extra uitdaging via speciale onderzoeks- en ontwerpopdrachten in samenwerking met het bedrijfsleven zoals met Metaglas.

 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief