Leerlingen Technasium doen project bij Metaglas

Acht weken lang hebben leerlingen uit het tweede jaar Technasium van het RSG Lingecollege uit Tiel meegedaan aan een pilotopdracht bij Metalgas, waarbij zij een oplossing bedachten voor een technische vraag binnen het bedrijf. Op 1 november presenteerden alle groepen hun idee aan Heske Groenendaal, directie Metaglas.

De leerlingen kregen in groepsverband de opdracht een idee te bedenken voor het makkelijker bevestigen van ‘koudebrugblokjes’ in raamprofielen. Deze kunststof afstandhouders zitten in de aluminium Methermo ramen van Metaglas en zorgen ervoor dat er geen geleiding is van kou van buiten naar de binnenkant van het aluminium raam.

De leerlingen hebben de huidige werkwijze van Metaglas bestudeerd en naar verschillende mogelijkheden gekeken die het bevestigigen van de blokjes makkelijker kunnen maken. Vervolgens heeft elke groep een oplossing uitgetekend en daar een model voor ontwikkeld. De oplossingen  zijn op 1 november gepresenteerd aan directrice van Metaglas Heske Groenendaal. Door middel van een demonstratie van elke ‘machine’ probeerden de leerlingen hun idee te verkopen. Heske koos de winnaars en beloonde hen met een leuke attentie.

Metaglas vindt het stimuleren van technisch onderwijs heel belangrijk. Wij zijn nauw betrokken bij het Technasium en andere opleidingen en verzorgen regelmatig rondleidingen en opdrachten voor deze leerlingen. Het RSG Lingecollege uit Tiel heeft sinds oktober 2011 het predikaat Technasium. De school geeft beta-leerlingen extra uitdaging via speciale onderzoeks- en ontwerpopdrachten in samenwerking met het bedrijfsleven zoals met Metaglas.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest