Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Jonas' wint BNA Beste Gebouw van het Jaar!!


Nieuws, 14 juni 2023

Jonas’ is enige tijd geleden opgeleverd: een uniek IJburgs woongebouw met BREEAM outstandig-certificering. Dit keurmerk is dé manier om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties op duurzaamheidprestaties te beoordelen.

Jonas’ is een uniek wooncomplex bestaande uit 190 huurwoningen in het betaalbare huursegment, 83 koopwoningen, 5 algemene ruimtes, een parkeerkelder met laadplekken en een commerciële plint. Hiermee is Jonas' toegankelijk breed scala aan publiek. De nadruk van het gebouw wordt voornamelijk gelegd op de collectieve voorzieningen.

In Jonas’ spelen de MethermoXL Verticale Schuiframen een bijzondere rol. Door het toepassen van de verdiepingshoge schuiframen met minimalistisch design, zorgen voor een optimaal uitzicht op de omgeving; op de haven van IJburg en het Achterliggende IJ-meer aan de oostzijde, op het plein aan de zuidzijde en op de brede gracht en de rest van IJburg aan de westzijde. De studio’s in Jonas’ hebben geen buitenruimte, maar door de verticale schuiframen welke naar beneden schuiven wordt de bewoner in staat gesteld om op een zonnige dag zijn eigen ‘loggia’ te creëren.

Wij feliciteren Orange Architects met het winnen van deze prachtige prijs!

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!