Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Jonas IJburg tweemaal bekroond met internationale BREEAM Award


24 maart 2020

Jonas IJburg ontving tijdens de BREEAM Awards 2020 in Londen de juryprijs in twee verschillende categorieën. Het bouwproject waarbij Metaglas het unieke gevelbeeld zal realiseren, werd trotse winnaar in de categorie ‘Regional Award-Western Europe’ en ‘Homes-Design Stage Award’.

Het ontwerp van Orange architects, ingenieursbureau ABT en Felixx Landscape Architects, kreeg lovende woorden van de juryleden. “Naast de serie aan duurzaamheidsmaatregelen hebben de omgeving en de buurtbewoners duidelijk centraal gestaan in het ontwerpproces van Jonas. Dat heeft geleid tot duurzame én comfortabele woningen. Een aanpak waar andere woningbouwprojecten van kunnen leren”, aldus het juryrapport.

Over Jonas

Jonas is een stoer woongebouw met een warm hart op IJburg in Amsterdam. Er zullen 273 huur- en koopwoningen gerealiseerd worden. Het markante gebouw straalt robuustheid uit en is ruimtelijk ontworpen. Bijzonder aan dit project is het community-gevoel met de publieke en gemeenschappelijke ruimtes. De gevel krijgt een bijzonder transparante gevel, waarbij de geveloplossingen van MethermoXL verticale schuiframen zorgt voor een karakteristieke uitstraling.

Jonas IJburg-BREEAM Awards 2020-Metaglas
Orange Architects
Nieuwbouw Amsterdam-IJburg-BREEAM Awards-Metaglas
Orange Architects
Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief