Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Dit is de plek waar je samen groeit en niet alleen


Blog, 8 juli 2024

Stage lopen is voor de meeste studenten een avontuur op zich. Het begint al bij het zoeken: bij welk type bedrijf wil ik stage lopen en wat hoop ik te leren? Lees het avontuur van Jeffrey.

Jeffrey zit in het eerste jaar van de opleiding Marketing (Sales & Online Marketing) Associate degree in Den Bosch. Tijdens zijn meewerkstage liep hij mee met de marketingafdeling van Metaglas. In deze periode leerde hij vooral welke taken bij een marketingafdeling horen en hoe je doelen kunt behalen in dit vakgebied.

Wennen

Aan het begin van mijn stageperiode in april was het erg wennen aan een kantoorfunctie binnen het bedrijf. In het verleden heb ik vooral aan de voorkant van bedrijven gewerkt, en nu had ik een rol waarbij ik de achterkant kon bekijken. Hierdoor heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en geleerd hoe ik hierin kan meedraaien.

Het was wennen voor mij, zoals ik al aangaf, maar ik heb echt geluk gehad met mijn keuze voor Metaglas. Iedereen geeft je een warm welkom en is bereid je te helpen met je vragen. De sfeer is heel positief en open, wat meteen zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel.

Vriendelijk en veelzijdig

Metaglas is een veelzijdige organisatie met vriendelijk personeel dat je graag helpt. Dit zorgt ervoor dat je als stagiair van iedereen en alle afdelingen kunt leren. Je wordt hier niet beperkt door een vast takenpakket, maar juist uitgedaagd en gestimuleerd om het maximale uit je stage te halen. Een van mijn leukste taken was meegaan met medewerkers van Metaglas om het bedrijf te vertegenwoordigen tijdens een techniekdag, waar we kinderen kennis lieten maken met de techniekbranche.

Groeien

Vanaf dag één merk je dat Metaglas een organisatie is die samen wil groeien en niemand alleen laat staan. Er wordt veel overlegd tussen het personeel, waardoor iedereen handvatten krijgt om van elkaar te leren hoe je efficiënter en kwalitatief beter je werkzaamheden kunt voltooien. Iedereen geeft elkaar de ruimte om te leren, te groeien, fouten te maken en weer door te gaan. Hierdoor ben ik persoonlijk veel gegroeid, mede dankzij mijn stagebegeleider. Deze ervaring zal van grote waarde zijn voor mijn toekomst.

Ik kwam helemaal nieuw in deze branche meedraaien, wat een grote stap voor mij was. Het was een flinke aanpassing, maar de manier waarop Metaglas hiermee omgaat, heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Dit heeft me een unieke en zeer positieve ervaring opgeleverd.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!