Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

“Je krijgt echt de kans om jezelf te laten zien”


19 april 2019

“Ik heb voor mijn stage onderzoek gedaan naar de verkoop van achterzetramen en M-view balkonbeglazing aan de particulieren markt. Hierbij heb ik voornamelijk gekeken naar de interne processen; waar gaat de meeste tijd in zitten en waar liggen de grootste issues. Ik denk namelijk als we het verkoopproces kunnen verbeteren de verkoop aan particulieren ook beter verloopt.” Erika Koenhen heeft haar derdejaars stage bij Metaglas volbracht. Ze heeft een onderzoek gedaan en drie voorstellen geschreven om de verkoop van de particulierenmarkt te laten groeien. “Voorstel 1 gaat over het aanschrijven van een extra verkoper, voorstel 2 het optimaliseren van het ERP systeem en voorstel 3 het beter inzetten van marketingcommunicatiemiddelen.”

“Mijn advies? Het koppelen van de verschillende ERP systemen, dit zorgt namelijk voor meer efficiëntie. Momenteel werkt Metaglas met twee verschillende systemen (NAV en CRM), bij invoeren betekent dit dat wij alle gegevens in twee systemen moet zetten. Ik denk, als alle gegevens in één programma staan, het ongeveer 8 á 10 uur per week per verkoper kan opleveren. Voornamelijk het invoeren van de NAW gegevens kost veel tijd, dit moet slimmer kunnen.”

Erika vond het een hele leerzame ervaring maar vond het som ook wel druk. “Je bent constant bezig, het is dus belangrijk dat je structuur houd en je eigen werk altijd controleert. Dit laatst vind ik overigens mijn grootste leerpunt. Ik werkte met bakjes en maakte to do lijsten die ik afwerkte. Soms kwam er een spoedje tussendoor, maar liet dan niet alles vallen. Iedere offerte is belangrijk, dus als ik alles laat vallen voor een spoedje worden alle vragen ineens een spoedje. Hierdoor heb ik geleerd mij niet gek te laten maken door de vragen van mijn collega verkopers; structuur en planning daar houd ik mij aan vast.”

“Toen ik startte bij Metaglas wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik voelde mij direct enorm welkom, vooral bij de verkoopafdeling. Ze keken wat ik kon en merkte al snel, hoe meer je jezelf laat zien en je best doet hoe meer je ook krijgt. Het begon met het maken van kleine offertes en is verder uitgegroeid tot klantcontact en zelf berekeningen maken. Je krijgt echt de kans om jezelf te laten zien. Dat voelt goed!”


Interesse?
Lijkt het jou na het lezen van de ervaring van Erika ook leuk om bij Metaglas stage te komen lopen? Stuur je sollicitatiebrief en cv dan direct naar vacatures@metaglas.nl

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief