Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

IPC Innovatieproject voor beter en efficiënter produceren


3 november 2009

Metaglas heeft onlangs haar eerste IPC project succesvol afgerond.

De IPC-regeling van het Ministerie van Economische Zaken stimuleert MKB bedrijven om hun innovatieplannen te realiseren. In samenwerking met Ordina Consulting richtte Metaglas zich op het verbeteren van de processen.

IPC
De InnovatiePrestatieContracten (IPC) werden in 2007 geïntroduceerd door het Ministerie van Economische Zaken. Doel van de IPC-regeling is MKB bedrijven te ondersteunen en stimuleren bij het opzetten en realiseren van innovatietrajecten voor nieuwe producten, diensten en processen. Hierbij worden de innoverende ondernemers met elkaar en kennisinstellingen in contact gebracht om samenwerking te bevorderen. Daarnaast ontvangen deelnemers subsidie over de kosten van hun innovatieplannen.

Metaglas en IPC
In het 3-jarige IPC-project richtte Metaglas zich op het verbeteren van haar (productie)processen. Uit analyse bleek dat deze sneller, beter en efficiënter konden aangezien de deelprocessen niet goed op elkaar aansloten. Er werd gebruik gemaakt van verschillende administratieve systemen en opeenvolgende schakels in het bedrijfsproces moesten informatie vaak opnieuw invoeren, met alle kans op fouten. Bij dit IPC-project kreeg Metaglas ondersteuning van Ordina Consulting.

Resultaat
Als afsluiting van het IPC-traject heeft Metaglas nieuwe software laten ontwikkelen waarmee de processen wordt ondersteund en waarbij alle administratieve systemen zijn samengevoegd. Inmiddels is de implementatie van deze software in volle gang. Zodra dit gereed is verlopen de processen zoals beoogd soepeler en efficiënter, met kortere doorlooptijden en kan de onderneming haar marktpositie verder versterken.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief