Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

“Het leek net alsof ik een medewerker was van Metaglas”


4 juli 2019

“Ik kwam hier met de opdracht om onderzoek te doen naar de interne communicatie met betrekking tot opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden”, vertelt Nathalie Peterse, student office management met specialisatie in HR aan Schoevers in Eindhoven.

“In januari heeft Metaglas een medewerker tevredenheidsonderzoek uitgevoerd, opleiding en ontwikkeling scoorde daar lager dan andere punten. Om die reden vond de afdeling P&O het wel een goed idee om hier onderzoek naar te doen, het heeft tenslotte veel met interne communicatie te maken.”

“In februari ben ik begonnen met twee dagen in de week stage lopen en heb ik mijn plan van aanpak gemaakt. Naast mijn plan van aanpak heb ik meegewerkt op de afdeling P&O en heb ik alles meegekregen wat je bij personeelszaken kan krijgen. Loes en Sharon betrokken mij daar heel erg bij. Op het begin had ik wel meer moeite in contact zoeken. Doordat ik maar twee dagen in de week aanwezig was, bouw je niet echt een band op met andere collega’s. Dit is wel een nadeel vanuit mijn school.” Na de startperiode is Nathalie begonnen met haar fulltime stageperiode waarin zij haar scriptie heeft geschreven en meegedraaid heeft op de afdeling.

Van focusgroep naar advies

“Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik regelmatig met collega’s kunnen sparren over de interne communicatie  met betrekking tot opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, door middel van interviews en een focusgroep. Na de AVK meeting – meetings voor productie en montage medewerkers – heb ik een aansluitende meeting georganiseerd om aan hen te vragen waar zij behoefte aanhebben omtrent opleiding en ontwikkeling. De collega’s werden opgedeeld in vijf  groepjes en moesten daarna de vijf mogelijke oplossingen kort toelichten voor de groep. Hier heb ik veel zinvolle opties uit weten te halen waar ik zeker iets mee kon.”

Uit het onderzoek van Nathalie kwam een duidelijk advies: “Uit de resultaten van het onderzoek naar de behoefte van de medewerker is gebleken dat de huidige communicatie over opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden verloopt via de leidinggevende als een medewerker daar behoefte aan heeft. Echter heerst er nog onduidelijkheid over de mogelijkheden terwijl er wel behoefte is aan opleiding en ontwikkeling. Het is voor sommigen zelfs een overweging (geweest) om bij Metaglas te gaan werken. Nu is het advies om duidelijk te krijgen wat de mogelijkheden zijn, zoals een systeem waarin de opties staan. Welke opleidingen zijn er per functie en welke trainingen kan je volgen. Maar ook de standaard cursussen en trainingen komen erin die iedereen kan volgen zoals een communicatie- of assertiviteitstraining. Het moet een soort interne website worden waar iedereen de gegevens terug kan vinden, we laten het vallen onder de noemer MetaAcademy.” Nathalie heeft er alle vertrouwen in dat het systeem er gaat komen.

Verlossende woord

Op vrijdag 28 juni heeft Nathalie het verlossende woord gehoord: ze heeft haar scriptie gehaald en mag haar verdediging presenteren op vrijdag 5 juli. Hoe ze terug kijkt naar haar stage? “Ik heb een onwijs leerzame periode gehad. Het was ontzettend leuk en heb ook echt het gevoel dat ik erbij hoorde; het leek net alsof ik een medewerker was van Metaglas die er al een jaar werkte.”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!