Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Heske Groenendaal benoemd tot lokale voorzitter van de Raad van Commissarissen


2 december 2019

De ledenraad van Rabobank West Betuwe benoemde in zijn vergadering van 26 november jl. commissaris Heske Groenendaal tot voorzitter van de lokale raad van commissarissen.

Heske Groenendaal, in het dagelijks leven DGA van Metaglas BV te Tiel, volgt Henk-Jan Peterse op, die sedert 2012 voorzitter van de raad van commissarissen was. Daarmee werd Rabobank West Betuwe binnen de Rabobank-organisatie de enige bank met een vrouwelijke voorzitter van de RvC, als wel een vrouwelijke directievoorzitter, een rol die sedert 1 januari 2019 door Ans Verhoef wordt vervuld.

In de governance van de Rabobank is de voorzitter van de lokale RvC de vertegenwoordiger van de leden in de (landelijke) Algemene Ledenvergadering. Dat is de reden dat de ledenraad zijn eigen voorzitter kiest. De ledenraad vormt op zijn beurt de afvaardiging van de leden. In de ledenraadsvergadering van 26 november traden ook zeven nieuwe ledenraadsleden in functie, te weten Bibiche Wymenga, Treja van den Heuvel, Annette de Bruin, Guido Wijnstekers, Sander Verstegen, Peter van Loon en Hans van Hooren. De ledenraad is daarmee weer op volle sterkte.


Bron: Culemborgse Courant 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief