Grootste transformatieproject van Nederland afgerond

Rotterdam is bijna 600 woningen rijker. Projectontwikkelaar City Pads, veranderde de Admiraliteit in een modern woongebouw voor studenten en young professionals. Op 1 februari leverde ABB Bouwgroep de laatste woningen op en 17 februari verrichtte wethouder Schneider de opening. Het aangezicht van de Admiraliteitskade heeft een flinke impuls gekregen, onder andere vanwege de nieuwe gevel en het toevoegen van een open plint. 

Bouwbedrijf ABB Bouwgroep transformeerde 28.500 vierkante meter kantoorruimte in recordtempo naar 587 woonstudio’s. De woonstudio’s en appartementen zijn 20 tot 55 vierkante meter in oppervlakte. Iedere studio heeft een eigen voordeur, een eigen keuken en zelfstandige sanitaire voorzieningen. De Admiraliteit is daarmee op dit moment het grootste transformatieproject in Nederland.

Transparantie staat voorop in De Nieuwe Admiraliteit. Het gebouw kenmerkt zich door de grote gevelopeningen. Klunder Architecten paste voor dit project MethermoXL verticaal schuivende ramen van Metaglas toe. Het innovatieve raamsysteem bestaat uit twee glaspanelen, waarvan het bovenste deel naar beneden schuift. Zo ontstaat in een open stand een glazen balustrade. De schuifrichting, de slanke belijning en de grote afmetingen, zorgen voor een uniek gevelbeeld met optimale transparantie en uitzicht.

Bron: ABB Bouwgroep

Meer info
Wilt u graag meer informatie ontvangen over dit bijzonder project? Neem dan contact op met onze adviseurs zij vertellen u er graag meer over. 

De Nieuwe Admiraliteit Rotterdam Metaglas
De Nieuwe Admiraliteit Rotterdam Metaglas
De Nieuwe Admiraliteit Rotterdam - Methermo verticaal schuivende ramen EMVS - Metaglas
De Nieuwe Admiraliteit Metaglas 21
De Nieuwe Admiraliteit Rotterdam - Methermo verticaal schuivende ramen EMVS - Metaglas
De Nieuwe Admiraliteit Metaglas 12
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan

Producten

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest