Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Girlsday bij Metaglas


26 april 2012

Donderdag 26 april vond de landelijke Girlsday plaats. Op deze dag opende Metaglas samen met vele andere technische bedrijven haar, deuren speciaal voor meisjes tussen 10 en 15 jaar.

Donderdag 26 april vond de landelijke Girlsday plaats. Op deze dag opende Metaglas samen met vele andere technische bedrijven, haar deuren speciaal voor meisjes tussen 10 en 15 jaar.

Metaglas in Tiel is producent van gevelelementen zoals aluminium ramen, deuren en balkonbeglazing. Het bedrijf verwelkomde tijdens de Girlsday bijna 100 meisjes uit het eerste jaar van het RSG Lingecollege in Tiel. Om de meisjes kennis te laten maken met techniek kregen ze een rondleiding door de fabriek, konden ze een proef uitvoeren in de R&D testkamer en mochten ze deelnemen aan het productieproces door het maken van onderdelen.

Metaglas vindt het verspreiden van kennis over technische beroepen onder jongeren zeer belangrijk. Door middel van onder andere open dagen probeert de onderneming de keuze voor technische opleidingen te stimuleren, ook onder meisjes. Hiervoor werkt de organisatie samen met VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Girlsday is een Europees initiatief van onder andere VHTO, om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met techniek, bèta en ict. Tijdens deze jaarlijks terugkerende dag openen tal van technische bedrijven en instellingen hun deuren speciaal voor meisjes, zodat zij kunnen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten en kennis kunnen maken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief