Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Wij blikken terug op een geslaagde Girlsday!


18 april 2017

Op donderdag 13 april stond Metaglas in het teken van Girlsday, een internationaal evenement waarbij duizenden meisjes van 10-15 jaar kennismaken met de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie

. Deze dag opende Metaglas samen met vele andere technische bedrijven haar deuren speciaal en alleen voor meisjes.

Metaglas in Tiel is producent van gevelelementen zoals aluminium ramen, deuren en balkonbeglazing. Het bedrijf verwelkomde tijdens deze dag bijna 60 meisjes uit het eerste jaar van het voortgezet onderwijs RSG Lingecollege in Tiel.  Om de meisjes kennis te laten maken met techniek kregen ze een rondleiding door de fabriek, hebben ze een 3D tekening gemaakt en mochten zij zelf onderdelen maken in de productie.

Metaglas vindt het verspreiden van kennis over technische beroepen onder jongeren zeer belangrijk. Door onder ander deel te nemen aan deze open dag probeert de onderneming de keuze voor technische opleidingen te stimuleren, ook voor meisjes. Hiervoor werkt de organisatie samen met VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. VHTO organiseert Girlsday elk jaar en is één van de activiteiten die VHTO uitvoert om participatie van meisjes en vrouwen aan bèta, techniek en ICT in Nederland te vergroten.

 

 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief