Feest op CS Utrecht

Na zes jaar verbouwen is vandaag, woensdag 7 december 2016, de ‘grand opening’ van Utrecht Centraal. Het voormalige station is omgetoverd tot hypermodern vervoersknooppunt waar trein, bus en metro naadloos op elkaar aansluiten. Centraal station Utrecht wordt vandaag op ludieke en interactieve wijze ‘teruggeven’ aan de reizigers en bewoners van de stad. Reden voor een feestje.

Metaglas viert mee en is trots op het geleverde werk. Metaglas leverde de glasconstructies voor alle winkels, kiosken en horecagelegenheden in de ov-terminal ontworpen door Benthem Crouwel Architekten. Om de 20.000 m2 grote stationshal een zo open mogelijk karakter te geven zijn de winkels en kiosken volledig opgetrokken uit volglazen gevels, wanden en deuren. Ook de terrassen van de horecagelegenheden zijn voorzien van volglazen balustrades.

Er is gekozen voor minimaal design en eenvoud in detaillering. Dit in combinatie met het groot golvend dak zorgt voor veel lichtinval. De reiziger kan in één oogopslag zien hoe hij zijn reis kan vervolgen. 

Glasconstructies Utrecht Centraal
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan

Voorbeeld projecten

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest