Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

BP tankstation Maastricht


20 augustus 2015

Om de doorstroming en veiligheid op de A2 door Maastricht te verbeteren, komt er een tunnel tussen de knooppunten Geusselt en Europaplein. Het gebied rondom het Tankstation BP ‘De Geusselt’ die langs de A2 ligt, moet hierom worden heringericht.

Door de aanleg van de A2 tunnel en de komst van het United World College (UWC), het Geusseltbad en het eerste woonblok van project Cour Renoir, is er meer verkeer gekomen in het gebied. In de toekomst wordt het hele gebied nog verder ontwikkeld tot een woon-, werk- en verblijfsgebied. De verkeersdruk neemt hierdoor nog verder toe.

Omdat de inrit naar de Dr. Schaepmanstraat wordt verlengd, waar BP tankstation ‘De Geusselt’ langs ligt. Is er een nieuwe inrit nodig naar het tankstation. Om het geluidsoverlast van het toekomstig langskomend verkeer op deze weg tegen te gaan, heeft Metaglas speciaal geluidsschermen met transparante geluidscassettes ontwikkeld. De modulaire geluidsschermen worden volledig perfab gefabriceerd, geleverd en gemonteerd. Metaglas heeft in eigen beheer de complete engineering verzorgt. De geluidscassetes worden geleverd volgens de richtlijnen geluidsbeperkende maatregelen langs wegen GCW2012.

Opdrachtgever : Global Alliance /BP
Hoofdaannemer : Ballast Nedam IPM Netherlands

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief