Bouw OV-Terminal Breda gestart

In Breda is gestart met de bouw van een nieuwe Openbaar Vervoer Terminal. Met een lengte van 300 meter en een opvallende architectuur wordt het station een eyecatcher in het centrum van Breda. Het ontwerp is van architectenbureau Koen van Velsen uit Hilversum. Metaglas heeft opdracht gekregen voor het leveren van Methermo® ramen en glasconstructies voor de nieuwe OV-Terminal.

De nieuwe OV-Terminal wordt meer dan een station: een uniek project waarbij reizen, wonen, werken en winkelen zal worden gecombineerd. Het stationscomplex bestaat uit onder meer 4 woongebouwen met 127 appartementen, ca 21.000 m2 kantoorruimte, ca 6.000 m2 commerciële ruimte, een busterminal en diverse fietsenstallingen met in totaal 4.200 plaatsen. Daarnaast worden de 3 treinperrons opnieuw ingericht, waarbij de sporen overdekt worden middels een parkeerdek.
 
De 127 appartementen rondom het station worden door Metaglas voorzien van Methermo® draai-kiepramen en stolpramen. Daarnaast zal Metaglas ook diverse glasconstructies ontwikkelen voor het parkeerdek en rondom het station. Van Velsen koos voor de Methermo® serie vanwege de slanke detaillering van de ramen.

De OV-Terminal is een belangrijk onderdeel van Via Breda. In 2016 is de OV-Terminal klaar voor de nieuwe reizigersstromen. ProRail verbouwt station Breda samen met NS en gemeente Breda. Opdrachtgever is het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bekijk hier een animatiefilm van hoe de nieuwe OV terminal in Breda eruit komt te zien.

OVT Breda 2
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest