Bezoekerscentrum krijgt steeds meer smoel

Het nieuwe Bezoekerscentrum in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk krijgt steeds meer smoel. Vorige week zijn zo’n 60 glaspanelen op hun plek gehesen. En wat een uitzicht vanaf het dak!

Met de dag wordt duidelijker hoe het Bezoekerscentrum eruit gaat zien. Dagelijks werken tientallen zich uit de naad om de deadline van oplevering (begin september) te halen. “We lopen keurig op schema”, verklapt uitvoerder Gerben Vonk van Aannemersbedrijf P. Van Leeuwen. De firma uit Meerkerk is één van de vier hoofdaannemers die de entreezone van het molencomplex een facelift geven.

Vonk is inmiddels een bekend gezicht in Kinderdijk. Op de bouwlocaties heeft de meewerkend voorman/uitvoerder vanaf oktober de dagelijkse leiding in handen. “Het wordt prachtig, zeker dit Bezoekerscentrum”, vindt de inwoner van het Alblasserwaardse Brandwijk. “Vooral al dat glas vind ik mooi.”

In het onderkomen zijn de afgelopen weken zo’n zestig glaspanelen geplaatst. Die wegen elk tussen de 250 en 300 kilo, weet Linda Veraa van de Tielse firma Metaglas. “Het gehele Bezoekerscentrum bestaat uit acht glazen gevels. Die bestaan uit schuiframen, deuren en vastglas. Het totale proces, van het tekenwerk tot montage, nam zo’n 22 weken in beslag.”

Aan de buitenkant springen ook de houten vlonders in het oog. Wat een plek om straks te genieten van een hapje en drankje! En die paar gelukkigen die al op het dakterras mochten gluren, hebben daar kunnen genieten van het prachtige uitzicht over het molencomplex. De opening van het Bezoekerscentrum is op zaterdag 7 september.


Bron: Stichting Werelderfgoed Kinderdijk 

Glazenpui-Maatwerk-Bezoekerscentrum-Kinderdijk-Metaglas
Bezoekerscentrum-glaspanelen-Kinderdijk-Metaglas
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest